2022.36.2 już się zaczyna instalować na świecie

cooler

Pionier e-mobilności
Czy ktoś zauważył, aby po update do 2022.36.6, światła mijania działały jakby nieco w mniejszym zakresie szerokości? U mnie zauważyłem, że świecą teraz lekko niżej i szczególnie widoczna zmiana to prawy reflektor już tak mocno i wyraźnie nie oświetla drogi i pobocza po prawej stronie, wciąż jest ok, ale jestem pewien, że teraz mniej obszaru oświetla.
Coś jest na rzeczy, ostatnio jak jechałem to aż się zastanawiałem czy nie stanąć i nie podnieść, wkurza mnie świecenie w ziemię, bo na S-ce na długich nie pojedziesz a jak mijania są za krótkie to g...no widać.

newbe

Posiadacz elektryka
Czy ktoś zauważył, aby po update do 2022.36.6, światła mijania działały jakby nieco w mniejszym zakresie szerokości? U mnie zauważyłem, że świecą teraz lekko niżej i szczególnie widoczna zmiana to prawy reflektor już tak mocno i wyraźnie nie oświetla drogi i pobocza po prawej stronie, wciąż jest ok, ale jestem pewien, że teraz mniej obszaru oświetla.
U mnie nie zauważyłem zmian ze światłami, zato lewe lusterko musiałem uczyć od nowa prawidłowej pozycji dla swojego profilu, dla łatwego wsiadania oraz dla jazdy do tyłu... Po prostu mi opadało na maksa w dól...

chewbacca

Posiadacz elektryka
U mnie nie zauważyłem zmian ze światłami, zato lewe lusterko musiałem uczyć od nowa prawidłowej pozycji dla swojego profilu, dla łatwego wsiadania oraz dla jazdy do tyłu... Po prostu mi opadało na maksa w dól...
To nie kwestia oprogramowania. Założę się, że jak to się stało to auto było mokre? Po jakimś mocnym deszczu albo po myjni samochodowej? Pisałem o tym problemie tutaj. Polecam zgłosić się na serwis.

newbe

Posiadacz elektryka
To nie kwestia oprogramowania. Założę się, że jak to się stało to auto było mokre? Po jakimś mocnym deszczu albo po myjni samochodowej? Pisałem o tym problemie tutaj. Polecam zgłosić się na serwis.
Poczekam jak nie ustanie to zgłaszam. Coś kiedyś już mu po myjni wariowało i naprawiło się samo...

newbe

Posiadacz elektryka
Chyba wielu z was już dostała ten soft?
Ja dopiero w czwartek, a pobawić się mogłem dopiero w piątek, wczoraj:
I co?
Kolejki na SuC w Polsce - widoczne, nowa apka energii ciekawa ale nadal będę korzystać z TeslaFi bo dane resetują po każdym doładowaniu. Wyłączenie AP przy zjężdzie na pas dla mnie bez FSD/EAP nieaktualne.
Czy wam kto korzysta na stałe z Sentry Modę kiedykolwiek automatyczna ochrona od przegrzania działała? Dla mnie nie, więc to że dodali ustaiwenie temperatury przy której to nie działa - nic nie zmienia…
Póki nie zauważyłem różnic w komunikatach o otwartych dzwiach.
Ale dobrze że pracują nad softem! Niech i dalej tak będzie!
Porównałem statystyki użycia energii z TeslaFi po wyjeździe do Sopotu w Niedzielę...

sd tosia

Posiadacz elektryka

newbe

Posiadacz elektryka
Last edited: