2022.36.2 już się zaczyna instalować na świecie

daniel

Señor Meme Officer
Ich wykrywanie aut dla przeciwnego pasa działa w miarę dobrze dla dróg jedniojezdniowych. Mimo to na nich nie ma różnicy w działaniu świateł - nadal oslepiają. Ale może właśnie nad tym pracują tj wykrywanie aut + matrycowki. Bo nie widzę innej możliwości, w zasadzie mogliby usunąć teraz automatyczne światła drogowe, przecież one są niebezpieczne i nie spełniają żadnych wymogów. W moim oplu za mniej niż połowę ceny Tesli wszystko działa jak należy i przy okazji długie światła potrafią się wyłączyć jak przejeżdżasz pod latarniami czego Tesla nie potrafi.
Octavia 2015 za pół ceny też to potrafiła. Dużo lepiej wykrywa pojazdy. Czasem rozpoznawała dalekie latarnie jako samochody, ale generalnie dawała radę. No i poniżej 50km/h nie włączyła długich. Corolla 2017 za 1/4 ceny za to była ciut lepsza niż Tesla, ale praktycznie porównywalna.

Jak tak oglądam Dirty Tesla to miał jednego shorts gdzie była "spot a truck before Tesla does" i widziała ciężarówkę bardzo daleko we mgle. Z tym że on ma jakąś specjalną wersję FSD. W ogóle jak tak porównuję z nim i Whole Mars Catalog to moja wizualizacja jest biedna.

Michal

Moderator
Corolla 2017 za 1/4 ceny za to była ciut lepsza niż Tesla, ale praktycznie porównywalna
W czym była porównywalna/lepsza?
Przecież to, że kosztowała 1/4 ceny nie wskazuje na to, że światła powinny tutaj działać lepiej... Chyba nie sądziłeś, że płacisz 4x tyle za lepsze światła, co?
Po pierwsze płacisz za to, że auto jest nowe, więc nie rozumiem po co porównywać je do ceny auta z 2017r. Ile teraz kosztuje corolla? Podstawa 90 tyś, to powiedzmy, że coś tam dodasz i 100k. więc już wychodzi nie 4x mniej tylko 3x mniej.
Teraz jak popatrzysz na chociażby osiągi, to corrolli takiej po prostu nie ma - możesz wybrać 12,1 sek do setki albo 12,1 sek do setki :p
To są zupełnie inne auta i takie porównywanie cen jest do dupy. Można powiedzieć, że kombajn kosztuje pewnie z 5x więcej i ma gorsze światła długie :p

daniel

Señor Meme Officer
Była lepsza w kategorii automatyczne długie światła. Spokojnie, z auta jestem zadowolony. Jedyne czego żałuję przy zakupie tego auta to że zrobiłem to tak późno.
W czym była porównywalna lepsza?
Przecież to, że kosztowała 1/4 ceny nie wskazuje na to, że światła powinny tutaj działać lepiej... Chyba nie sądziłeś, że płacisz 4x tyle za lepsze światła, co?
Po pierwsze płacisz za to, że auto jest nowe, więc nie rozumiem po co porównywać je do ceny auta z 2017r. Ile teraz kosztuje corolla? Podstawa 90 tyś, to powiedzmy, że coś tam dodasz i 100k. więc już wychodzi nie 4x mniej tylko 3x mniej.
Teraz jak popatrzysz na chociażby osiągi, to corrolli takiej po prostu nie ma - możesz wybrać 12,1 sek do setki albo 12,1 sek do setki :p

Michal

Moderator
Była lepsza w kategorii automatyczne długie światła. Spokojnie, z auta jestem zadowolony. Jedyne czego żałuję przy zakupie tego auta to że zrobiłem to tak późno.
Aj, bo nie lubię takiego gadania po próżnicy :p

pmlody

Pionier e-mobilności
Kolega Michał jest przewrażliwiony na głupotę po prostu ;)