2022.36.2 już się zaczyna instalować na świecie

poochaty

Posiadacz elektryka
Mi wczoraj weszła 2022.36.5 i znowu AP działa gorzej. Wcześniej jak jadąc 90 km/h na znaku 70 włączyłem AP to mogłem jechac te 90 km/h i nawet kółkiem zwiększać a teraz od razu mi spada do prędkości ze znaków + limit 10. Wkurzające to szczególnie jak już dawno ograniczenie nie obowiązuje bo np skrzyżowanie. Nie da się praktycznie jechać na AP poza ekspresówką. Mimo że wcześniej na tych samych drogach się jakoś dało.😩
Tematy są dwa. Po pierwsze Polska jest jednym z niewielu krajów gdzie skrzyżowanie odwołuje ograniczenie. W większości krajów ograniczenie pokazują zawsze wyraźnie znaki.
Po drugie jeśli mogłeś jechać 90 na ograniczeniu 70 i już nie możesz to znaczy, że poprawili błąd i AP działa lepiej, a nie gorzej.
Jak sobie wyobrażasz proces programowania? "Robimy wszystko zgodnie z prawem tj jest ruch prawostronny to jeździmy prawą, ale olewamy prędkość, bo jak będziemy jechać zgodnie z zasadami to będzie AP działał gorzej"?

poochaty

Posiadacz elektryka
Panowie ja mam 2022.28.2 i aktualizacja mi się nie pojawia 2022 LR, czy muszę mieć połączone auto z WiFi żeby mi się pokazało?
Będę trochę upierdliwy, ale nie lubię jak ktoś zaczyna "Panowie". Serio to już daaaaaaaawno nie te czasy, że tematy moto są domeną tylko Panów.

JareG

Pionier e-mobilności
Będę trochę upierdliwy, ale nie lubię jak ktoś zaczyna "Panowie". Serio to już daaaaaaaawno nie te czasy, że tematy moto są domeną tylko Panów.
Tu chyba chodziło o potocznych 'panów'.. Mógl napisać 'chłopaki', 'koledzy', 'moi mili' etc. etc. :) Wybrał 'Panowie' 🤣
BTW: Mój pierwszy szef na uniwerku (nazwisko pisane przez 'ł', coś jak Radziwiłłłłł) mawiał "Panowie to się po wojnie skończyli".

Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
Bez dodania Jaśnie czuję się obrażony .To też tyczy Admina .On nam "pauje", bo tworzy to pewien dystans, pozwalający czasem któregoś z Panów oper...ć itp.

poochaty

Posiadacz elektryka
Tu chyba chodziło o potocznych 'panów'.. Mógl napisać 'chłopaki', 'koledzy', 'moi mili' etc. etc. :) Wybrał 'Panowie' 🤣
BTW: Mój pierwszy szef na uniwerku (nazwisko pisane przez 'ł', coś jak Radziwiłłłłł) mawiał "Panowie to się po wojnie skończyli".

Pozdrawiam
Nie lubię tego typa łłłł, też miałem z nim (Nim?) kontakt.
Jakbyś był Panią to byś nie tolerował tak łatwo "potocznych panów" (ale wiem o co Ci chodzi). Język kształtuje rzeczywistość pamiętajmy.

JareG

Pionier e-mobilności
Nie lubię tego typa łłłł, też miałem z nim (Nim?) kontakt.
Jeszcze go błogosławionym nie zrobili, a Panowie to jak już napisałem, w PL się skończyli po 1945 (może nie do końca, ale jednak.. w zdecydowanej większości jesteśmy potomkami chłopów)
Jakbyś był Panią to byś nie tolerował tak łatwo "potocznych panów" (ale wiem o co Ci chodzi). Język kształtuje rzeczywistość pamiętajmy.
Ja bym dodał te w/w Panie do Panów, z grzeczności :)
A poza tym, dla mnie i tak liczy się to, co sobą konkretny człowiek reprezentuje a nie skąd (tu: z jakiej familii) pochodzi czy co.. tego typu zwroty są dla mnie neutralne, chyba że ktoś używa ich niepoprawnie/niestosownie 🤣 (wtedy mi przeszkadzają, ale to sprawa techniczna)

Pozdrawiam

newbe

Posiadacz elektryka
Chyba wielu z was już dostała ten soft?
Ja dopiero w czwartek, a pobawić się mogłem dopiero w piątek, wczoraj:
I co?
Kolejki na SuC w Polsce - widoczne, nowa apka energii ciekawa ale nadal będę korzystać z TeslaFi bo dane resetują po każdym doładowaniu. Wyłączenie AP przy zjężdzie na pas dla mnie bez FSD/EAP nieaktualne.
Czy wam kto korzysta na stałe z Sentry Modę kiedykolwiek automatyczna ochrona od przegrzania działała? Dla mnie nie, więc to że dodali ustaiwenie temperatury przy której to nie działa - nic nie zmienia…
Póki nie zauważyłem różnic w komunikatach o otwartych dzwiach.
Ale dobrze że pracują nad softem! Niech i dalej tak będzie!

piotr_ev

Fachowiec
Czy ktoś zauważył, aby po update do 2022.36.6, światła mijania działały jakby nieco w mniejszym zakresie szerokości? U mnie zauważyłem, że świecą teraz lekko niżej i szczególnie widoczna zmiana to prawy reflektor już tak mocno i wyraźnie nie oświetla drogi i pobocza po prawej stronie, wciąż jest ok, ale jestem pewien, że teraz mniej obszaru oświetla.