2022.36.2 już się zaczyna instalować na świecie

Ja6ek

Zadomawiam się
Teoretycznie Tessie w opisie na stronie ma informację, że pozwala autu zasnąć i nie wybudza go, więc nie powinna powodować dodatkowego zużycia. Jak jest faktycznie nie wiem.
Nie powinna i tak też sądziłem aż do momentu instalacji 2022.36.2 gdzie wyszło szydło z worka. Także tego.. osobiście będę obserwować jeszcze jakiś czas aby mieć pełniejszy obraz.

Michal

Moderator
TezLab (to jest apka z której ja korzystam) dopiero jakiś czas temu (chyba rok) wprowadzili sleep assist i opisywałem gdzieś, że teraz moje auto usypia po około 10 minutach od zamknięcia.
Może macie gdzieś jakieś widgety na pulpicie telefonu i one wymagają pobierania updatów?
Ja na Waszym miejscu zmieniłbym hasło / usunął dostępy na koncie i sprawdzić jak się to zmieni po takiej akcji. Jeśli będzie tak samo, to przywrócicie, zalogujecie się ponownie i będziemy szukać dalej.
Ps. Ja jeszcze nie mam tego updatu :(

danielm

Pionier e-mobilności
TezLab (to jest apka z której ja korzystam) dopiero jakiś czas temu (chyba rok) wprowadzili sleep assist i opisywałem gdzieś, że teraz moje auto usypia po około 10 minutach od zamknięcia.
Może macie gdzieś jakieś widgety na pulpicie telefonu i one wymagają pobierania updatów?
Ja na Waszym miejscu zmieniłbym hasło / usunął dostępy na koncie i sprawdzić jak się to zmieni po takiej akcji. Jeśli będzie tak samo, to przywrócicie, zalogujecie się ponownie i będziemy szukać dalej.
w sumie oficjalny widget tesli zauważyłem że czasami odświeża informacje o samochodzie. auto mam w serwisie a czasami widze że ostatnie info jest z przed 45min więc ze 2-3 dni temu wywaliłem go z telefonu

Ja6ek

Zadomawiam się
Dobry trop (y) .. mam 2 skróty Tessie na iWatch'u. Kasuję i obserwuję.

Michal

Moderator
Mam i ja!
Tzn. jeszcze nie mam ale ściąga się :D

danielm

Pionier e-mobilności
Bawi mnie skala "Procent akumulatora"
Elon w danych zawsze musi mieć najwięcej i najlepiej :) co tam 100% dajmy 110%
bo wykres zakłada szeroką rozpiętość wartości, jak ustalisz daleką trasę to pokaże że jak dojedziesz będziesz miał -45% baterii. więc w drugą stronę też pokaże ponad 100% mimo że nigdy tej wartości nie osiągniesz, choć Bjorn naładował baterie LFP do 101%