2022.40.1 - zmiany

Bronek

Pionier e-mobilności
a co ja mam powiedzieć? auta nie mam od 26 sierpnia, od 2 tygodni stoi w Ząbkach z 0% baterii a i tak mu zainstalowałem .40.4 i .40..4.1 :):)
Egipcjanie też wierzyli, potraktuj Ząbki jak piramidę a Teslę jak mumię. Zmieniają bebechy i ożyje.
Baterię bym traktował jako zepsutą nie w wypadku czy z jego przyczyny ale jako uszkodzenie oddzielne. I tej tezy bym bronił, bo to chyba prostsza sprawa?
Odebrałeś auto, wydane niesprawne albo Bodyshop to zrobił albo zbieg okoliczności, konsekwencja wypadku? Może? . Jak to rozstrzygnąć? Kto? Tesla musi udowodnić związek z wypadkiem lub ubezpieczyciel brak związku. Tesla jako ekspert w sprawach swojego auta powinna to zrobić pierwsza, a, ubezpieczyciel ewentualnie to podważać. Ty możesz tylko wzywać Teslę o wydanie sprawnego auta skoro nikt nie wykrył tej usterki. Auto wydano do jazdy niesprawne i to nieważne skąd,, bo wydał je przedstawiciel Tesli.
Na co teraz czekają?

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja tak chciałem odskoczyć od tematów i wysnuć teorię, że skoro mamy już dobrze działające automatyczne światła drogowe to MOOOOOŻEEEE niedługo doczekamy się w pełni matrycowych :D. Może w aktualizacji świątecznej? Ale by było super.
Ta…
Bedzie mozna nimi pograc na scianie w tetrisa, jednak na drodze… beda nadal oslepiac :)

gim-kg

Pionier e-mobilności
Odnośnie wycieraczek, to nie wiem jak jest w 2022.40.X, ale w 2022.36.X tryb pracy był przywiązany do trybu jazdy. Jeżeli w trybie autopilota ustawiliśmy szybkość pracy na jedynkę, a w trybie manualnym na auto, to w zależności od zmiany trybu zmieniają się ustawienia pracy wycieraczek.

Michal

Moderator
Leci u mnie 2022.40.4.1 :D

Michal

Moderator
Niektórzy opowiadają jakieś voodoo, że jak się sprawdzi dostępność aktualizacji 5 razy to się pojawia ale u mnie to nigdy nie działało.
Mam w garażu wifi, auto się z nim łączy i jak się wybudzi, to zdarza się, że ściąga ale ja też dostaję rzadko w porównaniu z innymi.