2022.40.1 - zmiany

Bronek

Pionier e-mobilności
Coś mi muli z otwieraniem. Np Nie chciała frunka od środka z ekranu otworzyć, dopiero z aplikacji. Podobnie z tyłu na kick sensor nie było reakcji i drzwi pasażera. Ewidentnie po aktualizacji. Mnie to nie dziwi bo bywało różnie, zrobię restart

poochaty

Posiadacz elektryka
Coś mi muli z otwieraniem. Np Nie chciała frunka od środka z ekranu otworzyć, dopiero z aplikacji. Podobnie z tyłu na kick sensor nie było reakcji i drzwi pasażera. Ewidentnie po aktualizacji. Mnie to nie dziwi bo bywało różnie, zrobię restart
Psioczyłeś po aktualizacjach?

viallos

Pionier e-mobilności
Pierwsza jazda po zmroku i jest o niebo lepiej ze światłami. Poza zabudowanym może jeden raz bym inaczej się zachował ... jest nieźle. Niestety w mieście przy lampach wciąż potrafi mignąć ale też mniej niż dotychczas. Generalnie poprawny kierunek zmian.

Chudy

Zadomawiam się
Musisz wyłączyć odblokowanie drzwi kierowcy bo jak jest włączone to po podejściu do auta można otworzyć tylko drzwi kierowcy. Jak przytrzymasz guzik na drzwiach kierowcy to odblokowuje resztę

klata

Zadomawiam się
Pierwsza jazda po zmroku i jest o niebo lepiej ze światłami. Poza zabudowanym może jeden raz bym inaczej się zachował ... jest nieźle. Niestety w mieście przy lampach wciąż potrafi mignąć ale też mniej niż dotychczas. Generalnie poprawny kierunek zmian.
Mam takie same obserwacje. Dwa dni pojeździłem po zmroku i jest o wiele lepiej. Bardzo szybko zmienia teraz światła jak pojawia się ktoś z naprzeciwka. Niestety w oświetlonym obszarze zabudowanym nadal włącza długie.
Niestety wycieraczki mam wrażenie, że działają gorzej. Co prawda nie jeździły po suchej szybie ale wczoraj przy mżawce cały czas musiałem ręcznie je uruchamiać bo same nie startowały.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ad drzwi dzięki, tez kapnąłem się że ta nowa funkcja to robi..
A wycieraczki Tesla włącza chyba pod kątem swoich zdolności do obserwowania otoczenia, a nie nas?
Ja je nie wybaczam poronionego działania zwykłego tempomatu, wyłącza go jak sama ślepnie

Darek1

Posiadacz elektryka
Długie są dużo lepsze. Mogłyby jedynie trochę szybciej zmieniać się z powrotem z krótkich na długie. Ale jest naprawdę dobrze. Teraz to już chyba można tylko czekać na pełne matrixy.
Pojawiła się nowa ikonka pod ikonkami świateł "ograniczone hamowanie regeneracyjne"

Darek1

Posiadacz elektryka
Gdy jest zimna bateria również rekuperacja jest ograniczona
Potwierdzam. Ładuję mniej więcej 2x w tygodniu, a ograniczona rekuperacja ostatnio jest codziennie. Czasami nawet przez całą drogę do pracy (20km). Nawet jak wieczorem wyjeżdżałem, to miałem jakieś 360km zasięgu, a i tak była ograniczona rekuperacja.

Może tak jest w RWD, w końcu mają inne baterie. Czy w LR jest inaczej?