2022.44.2

slaveq

Pionier e-mobilności
Właśnie mi się zaciąga, potestuje dziś. Czy ktoś z was ma dostępne automatyczne użycie hamulcowe w niskich temp jeśli rekuperacja nie działa? Widziałem tą opcję już w kilku wersjach ale u siebie po instalacji nigdy.

//Edit chyba nie dla nas ciekawe zmiany :(
1670322961635.png

Last edited:

Michal

Moderator
Idzie!
Screenshot_20221206-223043.png

Darek1

Posiadacz elektryka
Tak to wygląda w praktyce. Teraz domyślnie działają czujniki w środku, a dodatkowo można włączyć wykrywanie za pomocą kamer. Wszystkich, albo żadnej20221207_080017.jpg
20221207_080055.jpg

Michal

Moderator
Tak to wygląda w praktyce. Teraz domyślnie działają czujniki w środku, a dodatkowo można włączyć wykrywanie za pomocą kamer. Wszystkich, albo żadnej
Dziękuję - nie muszę już nawet iść do auta żeby sprawdzać :D

Ciekawe jak to wpłynie na zużycie energii i co faktycznie oznacza "fizyczne zagrożenie".

Yavor

Zadomawiam się
Dziękuję - nie muszę już nawet iść do auta żeby sprawdzać :D

Ciekawe jak to wpłynie na zużycie energii i co faktycznie oznacza "fizyczne zagrożenie".
Zaznaczyłem wszystko i nagrywa jak ktoś zbliży się do auta na ok 1 metr. Trzeba zrobić test bez kamer. Najbardziej zależy mi żeby nagrywał jak ktoś mnie drzwiami pod marketem potraktuje. Ustawiłem długość nagrania na 3 minuty, aby była szansa zweryfikować blachy uciekiniera.

Michal

Moderator
"Zaznaczone wszystko" było do tej pory, bo nie dało się wyłączyć wykrycia na podstawie kamer. Mnie ciekawi jak to działa bez kamer i jak wyglądać będzie zużycie energii w tym przypadku. W trybie z kamerami wartownik zjadał ~200W, więc bardzo dużo.