aadamuss
Posiadacz elektryka
Co musisz pilnować?i harmonogram ładowania, żeby nie pilnować tańszej taryfy.
zainstalowałem dziś rano i zjebali raport użycia energii - rano miałem średnią 130 Wh a po aktualizacji zrobiło się około 236 wh i przy baterii 51 % pokazuje mi zasięg średni 142 km a zrobiłem potem w ciągu dwóch godzin ponad 120 km i zostało mi nadal 38 % bateriii... masakra jakaś i na każdej zakłądce czy to 10km, czy 25km , czy 50 km podciągnięte o jakieś 100 Wh na 100 km więcejWłaśnie dostałem powiadomienie o aktualizacji 2023.6.11. Wieczorem zainstaluję.
ja mam 22-7 ;13-16Co musisz pilnować?
Tańszej taryfy do ładowania w godz. 22-6 i 13-15
Tak zrobiłem i zaczyna liczyć jak trzebaW mim przypadku raport zużycia energii wrócił do prawidłowego po 2 krotnym zresetowaniu ekranu.
Nie mozesz jednoczesnie korzystac ze scheduled charging oraz off-peak charging wiec jak to ma zadzialac? Przelaczasz reczenie?ja mam 22-7 ;13-16
Są patenty
np Ustawiasz do start na 13.00 i suwakiem zjeżdżasz tak aby ładowala u Ciebie 2 h , u mnie 3 h
Nocną taryfą steruję inaczej , ponieważ jest na ogół wystarczajaco długa , to ograniczam tzw. godziną końca ładowania po za szczytem . Ustawiając koniec na 7.00 ( u Ciebie 6.00)
Startujemy obaj po 22.00
Ps, Nissan ma to lepiej rozwiązane : 2 timery start /stop i kilka jeszcze inny ustawień , ale apke ma beznadziejną