2023.20

piotrazz

Posiadacz elektryka

Michal

Moderator
Tylko w aucie, ale to i tak niewiele daje, bo u mnie wersja map 2022 ale w ostatnim tygodniu pojawiła się nowa wlotówka do Warszawy od Nowa Wola, którą oddali chyba 2-3 miesiące temu :p
Nie rozumiem już o co tutaj chodzi :/

Bronek

Pionier e-mobilności
Nikt nie rozumie, jak pisałem było 50 na 90, potem 90 na 90 i jest ponownie 50 na 90. To samo miejsce, ten sam samochód ten sam sposób jazdy i ta sama mapa.
W jedną stronę S6 w tym samym miejscu w drugą - nieznana droga.
Podobnie z ograniczeniami raz są wymagane np 130ma AP innym razem spoko do 140 działa.

To chyba wynik zmian jakie zachodzą na Świecie, np zmiany klimatyczne? Może one dotyczą Tesli?

Pepek

Posiadacz elektryka
Tylko w aucie, ale to i tak niewiele daje, bo u mnie wersja map 2022 ale w ostatnim tygodniu pojawiła się nowa wlotówka do Warszawy od Nowa Wola, którą oddali chyba 2-3 miesiące temu :p
Nie rozumiem już o co tutaj chodzi :/
To akurat mnie nie dziwi - same mapy są na bieżąco z google'a pobierane, więc jak jakaś droga pojawia się w google maps, to jest też w Tesli, ale nawigacja Tesli uwzględnia tylko to, co ma wgrane właśnie w swoich mapach (czyli właśnie dane na 2022 rok). W mojej okolicy to widać np. na S6 - trasa kaszubska - widać ją W Tesli, jadę szeroką drogą wizualnie na mapie, a nawigacja co zjazd mi każe zjeżdżać na starą 6-kę.

Michal

Moderator
To akurat mnie nie dziwi - same mapy są na bieżąco z google'a pobierane, więc jak jakaś droga pojawia się w google maps, to jest też w Tesli, ale nawigacja Tesli uwzględnia tylko to, co ma wgrane właśnie w swoich mapach (czyli właśnie dane na 2022 rok). W mojej okolicy to widać np. na S6 - trasa kaszubska - widać ją W Tesli, jadę szeroką drogą wizualnie na mapie, a nawigacja co zjazd mi każe zjeżdżać na starą 6-kę.
W mapach była od dawna ale właśnie chodzi o to, że nawigacja zaczęła uwzględniać mimo, że wersja map pozostała taka jak wcześniej.

Michal

Moderator
Wygląda to tak jakby weszła aktualizacja map ale bez podbijania wersji w interfejsie.

Maruda

Zadomawiam się
Mam tak samo z S17 (węzeł Zakresie - Lubelska) na mapie trasa jest a Tesla prowadzi serwisówkami zygzakiem jak było w czasie budowy pół roku temu... To samo S7 - lotnisko - Tarczyn... a że to długi odcinek to głowa boli od wrzasku panny od nawigacji (szybko należy ją uciszać) ;)

KrzysztofFly

Moderator
Wygląda to tak jakby weszła aktualizacja map ale bez podbijania wersji w interfejsie.
W sumie, to ta ostatnia aktualizacja się dosyć długo ściągała, więc może paczka danych była dosyć duża.