Chyba tylko w aucie.Czy w aplikacji można sprawdzić jaką wersję map mamy czy tylko w samochodzie ?
To akurat mnie nie dziwi - same mapy są na bieżąco z google'a pobierane, więc jak jakaś droga pojawia się w google maps, to jest też w Tesli, ale nawigacja Tesli uwzględnia tylko to, co ma wgrane właśnie w swoich mapach (czyli właśnie dane na 2022 rok). W mojej okolicy to widać np. na S6 - trasa kaszubska - widać ją W Tesli, jadę szeroką drogą wizualnie na mapie, a nawigacja co zjazd mi każe zjeżdżać na starą 6-kę.Tylko w aucie, ale to i tak niewiele daje, bo u mnie wersja map 2022 ale w ostatnim tygodniu pojawiła się nowa wlotówka do Warszawy od Nowa Wola, którą oddali chyba 2-3 miesiące temu
Nie rozumiem już o co tutaj chodzi :/
W mapach była od dawna ale właśnie chodzi o to, że nawigacja zaczęła uwzględniać mimo, że wersja map pozostała taka jak wcześniej.To akurat mnie nie dziwi - same mapy są na bieżąco z google'a pobierane, więc jak jakaś droga pojawia się w google maps, to jest też w Tesli, ale nawigacja Tesli uwzględnia tylko to, co ma wgrane właśnie w swoich mapach (czyli właśnie dane na 2022 rok). W mojej okolicy to widać np. na S6 - trasa kaszubska - widać ją W Tesli, jadę szeroką drogą wizualnie na mapie, a nawigacja co zjazd mi każe zjeżdżać na starą 6-kę.
Mam tak samo z S17 (węzeł Zakresie - Lubelska) na mapie trasa jest a Tesla prowadzi serwisówkami zygzakiem jak było w czasie budowy pół roku temu... To samo S7 - lotnisko - Tarczyn... a że to długi odcinek to głowa boli od wrzasku panny od nawigacji (szybko należy ją uciszać)To akurat mnie nie dziwi - same mapy są na bieżąco z google'a pobierane, więc jak jakaś droga pojawia się w google maps, to jest też w Tesli, ale nawigacja Tesli uwzględnia tylko to, co ma wgrane właśnie w swoich mapach (czyli właśnie dane na 2022 rok). W mojej okolicy to widać np. na S6 - trasa kaszubska - widać ją W Tesli, jadę szeroką drogą wizualnie na mapie, a nawigacja co zjazd mi każe zjeżdżać na starą 6-kę.
W sumie, to ta ostatnia aktualizacja się dosyć długo ściągała, więc może paczka danych była dosyć duża.Wygląda to tak jakby weszła aktualizacja map ale bez podbijania wersji w interfejsie.
Oby, bo mi ..7 ekran dalej rano nie odpala sam...i jeszcze dziś wygląda, że jeszcze jedna popraweczka wpadnie 2023.20..8