2023.20

poochaty

Posiadacz elektryka

piotrazz

Posiadacz elektryka
To akurat mnie nie dziwi - same mapy są na bieżąco z google'a pobierane, więc jak jakaś droga pojawia się w google maps, to jest też w Tesli, ale nawigacja Tesli uwzględnia tylko to, co ma wgrane właśnie w swoich mapach (czyli właśnie dane na 2022 rok). W mojej okolicy to widać np. na S6 - trasa kaszubska - widać ją W Tesli, jadę szeroką drogą wizualnie na mapie, a nawigacja co zjazd mi każe zjeżdżać na starą 6-kę.
Tu akurat poprawiło się. Jechałem w piątek z Gdyni Dąbrowa na Szczecinek i elegancko wykorzystał zaktualizowaną trasę. Mapa w aucie z 2022 roku. Wersja softu: 2023.20.7. Dodatkową opcję zaznaczyłem w zeszłym tygodniu - "wyznaczanie trasy online" czy jakoś tak. Może to spowodowało tak kolosalną różnicę? Co do ograniczeń prędkości - nie poprawiło to się niestety.

Maruda

Zadomawiam się
...i w Polsce się długo (nigdy?) nie poprawi. Dużo wątków w tym temacie. Kasowanie ograniczeń skrzyżowaniem kasuje też możliwość działania. Taki mamy klimat.
I kwestia zielonych strzałek... ostatnio stoję na czerwonym zamyślony słyszę "plum" na zmianę świateł na zielone i noga już szła na gaz ale patrzę a tu dalej czerwone... a ona kurna zapalenie zielonej strzałki zasygnalizowała jako zielone... no bywa...

Pepek

Posiadacz elektryka
Tu akurat poprawiło się. Jechałem w piątek z Gdyni Dąbrowa na Szczecinek i elegancko wykorzystał zaktualizowaną trasę. Mapa w aucie z 2022 roku. Wersja softu: 2023.20.7. Dodatkową opcję zaznaczyłem w zeszłym tygodniu - "wyznaczanie trasy online" czy jakoś tak. Może to spowodowało tak kolosalną różnicę? Co do ograniczeń prędkości - nie poprawiło to się niestety.
O, to ciekawe, może coś się ostatnio poprawiło właśnie, bo ja tam jechałem ze ~4 tyg temu i było słabo (a "wyznaczanie trasy online" mam włączone od zakupu auta).

Piernik

Posiadacz elektryka
2023.20.07 U mnie dramat z wyznaczaniem tras. Na razie używałem dwa razy po trasach które znam. Za każdym razem wrzucał na siłę na drogi "szybsze" ale w efekcie dłuższe i wolniejsze trasy. Ale spróbuje z tą opcją jeszcze online.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mnie przed wczoraj wrzuciło w las jak przegapiłem główny zjazd. Droga się skończyła szlabanem jako leśna. Ostatnio też prowadzi skrótami, brukiem z przed wojny itp.

Last edited:

Piernik

Posiadacz elektryka
Mnie przed wczoraj wrzuciło 2 las jak przegapiłem główny zjazd. Droga się skończyła szlabanem jako leśna. Ostatnio też prowadzi skrótami, brukiem z przed wojny itp.
Czyli coś skopali ostatnią aktualizacją zawierającą "drobne poprawki"...

Michal

Moderator
U mnie się poprawiło, bo pojawiły się nowe trasy. Bronek pewnie się szlaja po jakiś zakamarkach Koszalina i dlatego go tak wywodzi w pole ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie się poprawiło, bo pojawiły się nowe trasy. Bronek pewnie się szlaja po jakiś zakamarkach Koszalina i dlatego go tak wywodzi w pole ;)
Za dupie moje? ..i mapy mam stare 22 . Strasznie ma ochotę na jazdę skrótami . Wczoraj jazda do kumpla na wiochę też by przebiegała przez pola a nie asfaltem .
Do tej pory raczej bywało odwrotnie , często wybierała bardziej "oficjalne" trasy a nie te znane tubylcom

Last edited: