poochaty
Posiadacz elektryka
Mi tylko raz nie odpaliłOby, bo mi ..7 ekran dalej rano nie odpala sam...
Mi tylko raz nie odpaliłOby, bo mi ..7 ekran dalej rano nie odpala sam...
Tu akurat poprawiło się. Jechałem w piątek z Gdyni Dąbrowa na Szczecinek i elegancko wykorzystał zaktualizowaną trasę. Mapa w aucie z 2022 roku. Wersja softu: 2023.20.7. Dodatkową opcję zaznaczyłem w zeszłym tygodniu - "wyznaczanie trasy online" czy jakoś tak. Może to spowodowało tak kolosalną różnicę? Co do ograniczeń prędkości - nie poprawiło to się niestety.To akurat mnie nie dziwi - same mapy są na bieżąco z google'a pobierane, więc jak jakaś droga pojawia się w google maps, to jest też w Tesli, ale nawigacja Tesli uwzględnia tylko to, co ma wgrane właśnie w swoich mapach (czyli właśnie dane na 2022 rok). W mojej okolicy to widać np. na S6 - trasa kaszubska - widać ją W Tesli, jadę szeroką drogą wizualnie na mapie, a nawigacja co zjazd mi każe zjeżdżać na starą 6-kę.
...i w Polsce się długo (nigdy?) nie poprawi. Dużo wątków w tym temacie. Kasowanie ograniczeń skrzyżowaniem kasuje też możliwość działania. Taki mamy klimat.Co do ograniczeń prędkości - nie poprawiło to się niestety.
I kwestia zielonych strzałek... ostatnio stoję na czerwonym zamyślony słyszę "plum" na zmianę świateł na zielone i noga już szła na gaz ale patrzę a tu dalej czerwone... a ona kurna zapalenie zielonej strzałki zasygnalizowała jako zielone... no bywa......i w Polsce się długo (nigdy?) nie poprawi. Dużo wątków w tym temacie. Kasowanie ograniczeń skrzyżowaniem kasuje też możliwość działania. Taki mamy klimat.
O, to ciekawe, może coś się ostatnio poprawiło właśnie, bo ja tam jechałem ze ~4 tyg temu i było słabo (a "wyznaczanie trasy online" mam włączone od zakupu auta).Tu akurat poprawiło się. Jechałem w piątek z Gdyni Dąbrowa na Szczecinek i elegancko wykorzystał zaktualizowaną trasę. Mapa w aucie z 2022 roku. Wersja softu: 2023.20.7. Dodatkową opcję zaznaczyłem w zeszłym tygodniu - "wyznaczanie trasy online" czy jakoś tak. Może to spowodowało tak kolosalną różnicę? Co do ograniczeń prędkości - nie poprawiło to się niestety.
2023.20.07 U mnie dramat z wyznaczaniem tras. Na razie używałem dwa razy po trasach które znam. Za każdym razem wrzucał na siłę na drogi "szybsze" ale w efekcie dłuższe i wolniejsze trasy. Ale spróbuje z tą opcją jeszcze online.Tu akurat poprawiło się. Jechałem w piątek z Gdyni Dąbrowa na Szczecinek i elegancko wykorzystał zaktualizowaną trasę. Mapa w aucie z 2022 roku. Wersja softu: 2023.20.7. Dodatkową opcję zaznaczyłem w zeszłym tygodniu - "wyznaczanie trasy online" czy jakoś tak. Może to spowodowało tak kolosalną różnicę? Co do ograniczeń prędkości - nie poprawiło to się niestety.
Czyli coś skopali ostatnią aktualizacją zawierającą "drobne poprawki"...Mnie przed wczoraj wrzuciło 2 las jak przegapiłem główny zjazd. Droga się skończyła szlabanem jako leśna. Ostatnio też prowadzi skrótami, brukiem z przed wojny itp.
Za dupie moje? ..i mapy mam stare 22 . Strasznie ma ochotę na jazdę skrótami . Wczoraj jazda do kumpla na wiochę też by przebiegała przez pola a nie asfaltem .U mnie się poprawiło, bo pojawiły się nowe trasy. Bronek pewnie się szlaja po jakiś zakamarkach Koszalina i dlatego go tak wywodzi w pole![]()