2023.6.9 i Park Assist dla aut bez USS

daniel

Señor Meme Officer
Nie oczekujmy, że zastąpi myślenie i zdrowy rozsądek kierującego. Nie oczekujmy, że w każdej wyimaginowanej sytuacji system ogarnie otoczenie.
Tego właśnie oczekuję. Kupiłem Teslę, bo to najbardziej technicznie zaawansowany samochód w moim budżecie. Ma mi ratować tyłek nawet jak zrobię jakiś błąd. Mylić się jest rzeczą ludzką. Co do maszyny mam większe wymagania. 2+2 ma być zawsze 4, nawet jak ja powiem, że jest 5.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Chyba obaj nie zauważyliście przecinka w pytaniu :-D
Przepraszam, nie zauważyłem. Ale wracając do wpisu kolegi @Koma to moja C-klasa (odpowiednik GLC) oprócz wielu zalet też nie posiadała wentylacji foteli, kamer 360st i widoku z góry, świateł drogowych adaptacyjnych. Po prostu w MB jest dużo opcji, których dobieranie winduje cenę samochodu. Przy obranym budżecie trzeba z czegoś zrezygnować. W Tesli masz wszystko w standardzie, ale nie można też mieć pretensji, że nie ma opcji które nie występują. To tak jakby ktoś kupił wspomniane GLC i narzekał, że nie ma szyb bezbramkowych czy odciągania drzwi. Kolega @Koma wiedział co jest i może być w wyposażeniu. Co innego gdyby napisał, że brakuje mu tych elementów które miał w poprzednim samochodzie. Może czepiam się, ale po to jest forum aby dyskutować.

Acha i jeżeli kolega ma takie uwagi to raczej są one subiektywne a nie obiektywne.

Mimo wszystko pozdrawiam i cieszę się, że kolejna osoba przekonała się do elektromobilności. @Koma jestem ciekaw twojego zdania na temat jakości materiałów użytych we wnętrzu w porównaniu do MB, choć jak miałeś wentylowane fotele to pewnie jakaś wypasiona wersja z tapicerką Designo.

Koma

Zadomawiam się
Jak pisałem wcześniej, nie przesiadłbym się z TMYLR do mojej poprzedniej gwiazdy. Bardzo chwalę sobie teslę za wygodne fotele, możliwości audio wizualne i łączności premium, nawigację, a przede wszystkim bezemisyjną jazdę z wykorzystaniem produkowanej w nadmiarze energii ze słońca. Zamierzam objechać na prądzie całą Europę korzystając z app Elli za cenę połowę niższą niż spalając paliwa płynne. Chętnie też podyskutuję o różnych aspektach wykorzystania Tesli. A propos: natknąłem się przed chwilą na artykuł o Tesla Vision Park Assist w aktualizacji 2023.6.9, której jeszcze nie otrzymałem: https://www.msn.com/pl-pl/motoryzac...p&cvid=5f1340840da14365bda0cd0942128dab&ei=18
Ten temat teraz najbardziej mnie interesuje.

zibizz1

Pionier e-mobilności
@Piter ta opinia jest o tym że nie rozpoznaje linii. Z tego co pokazują to wykrywa krawężniki inne przeszkody ale linie ma w nosie. Dla osoby która korzystała z widoku 360 to rzeczywiście może być wkurzające. Ogólnie to czujniki też linii nie widziały więc ja nie widzę problemu w tym że oprogramowanie które je ma zastąpić nie bierze pod uwagę lini.Ale fajnie by było gdyby był widok 360 i na tym nałożone linie wyznaczające granicę powierzchni po której można jeździć nie uszkadzając auta

Last edited:

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Trzeba mieć farta, żeby trafić do grupy testującej dany feature. Jak w każdym globalnym oprogramowaniu, małymi grupami są dodawani użytkownicy w celu przetestowania.