2023.6.9 i Park Assist dla aut bez USS

Jaceq

Pionier e-mobilności
Wracając do tematu wątku, system faktycznie działa trochę dziwnie i wymaga dopracowania. U mnie póki co jest trochę "nadwrażliwy" - np. gdy wjeżdżałem do garażu nagle stwierdził, że szoruję lewym bokiem po ścianie.. na koniec pokazał na ekranie ciężarówkę za autem, zaparkowaną w poprzek ;-) Najwyraźniej jesteśmy beta-testerami. Tak czy inaczej wolę to niż brak jakiejkolwiek informacji. Jak dotąd większość przypadków pokazywał dobrze (około 80-90%) oraz czasem (jakieś 10%) wariował. Przy czym za każdym razem były to wariacje na wyrost. Czyli ostrzegał przed przeszkodą, której nie było lub pokazywał ją zbyt blisko.

elektryk

Pionier e-mobilności
Wracając do tematu wątku, system faktycznie działa trochę dziwnie i wymaga dopracowania. U mnie póki co jest trochę "nadwrażliwy" - np. gdy wjeżdżałem do garażu nagle stwierdził, że szoruję lewym bokiem po ścianie.. na koniec pokazał na ekranie ciężarówkę za autem, zaparkowaną w poprzek ;-) Najwyraźniej jesteśmy beta-testerami. Tak czy inaczej wolę to niż brak jakiejkolwiek informacji. Jak dotąd większość przypadków pokazywał dobrze (około 80-90%) oraz czasem (jakieś 10%) wariował. Przy czym za każdym razem były to wariacje na wyrost. Czyli ostrzegał przed przeszkodą, której nie było lub pokazywał ją zbyt blisko.
Ja na razie jeździłem z nowym softem jedynie wokoło komina i trochę po mieście i u mnie nie zaobserwowałem takich problemów. Ta ciężarówka zaparkowana w poprzek to już była w poprzedniej wersji softu ;-)

Może to kwestia tego, że mam dosyć duże miejsce garażowe - faktycznie trochę wcześnie daje "stop" (zazwyczaj "na oko" dojeżdżałem dalej), ale nie są to jakieś duże różnice, bo olewam stop i jadę dopóki nie zacznie pikać.

EDIT: albo jeszcze kwestia tego, że jeszcze nie zdążyłem go ubrudzić i kamery są super czyste.

Michal

Moderator
Każdy kliknął zaawansowane ale nie czytali opisu, co to znaczy ;)

Mike_74

Zadomawiam się
Ja dostałem dziś w nocy. I tak po krótce będzie to dobre rozwiązanie ale w samochodach gdzie pojawią się czujniki (kamery lub inne) w martwych strefach czyli na wysokości lini zderzaka lub w lampach- te chyba bardziej wskazane. Ogólnie idea fajna ale do mocnego dopracowania. Na tą chwile to tak nie do końca przydatne, chyba że to na pokuszenie wydania ok 40k. A może nóż widelec się kto skusi (ot taka śmiała myśl)

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Moim zdaniem macie za bardzo ściśniętą gumę w majtkach, radzę ją popuścić. Ja zmieniam samochody co dwa, trzy lata. Teraz przyszła kolej na Teslę. Każda marka ma swoje wady i zalety. Ważne żeby się cieszyć autami i ja się cieszę Teslą, bo to naprawdę kawałek fajnego, nowatorskiego samochodu. Za jakiś czas zmienię, czy będzie nowszy model, czy inna marka czas pokaże. Ważne jest, aby korzystać z zycia, bo mamy je jedno i nie spinać się, bo szkoda nerwów koledzy :)

Jaceq

Pionier e-mobilności
Ej, a to w ogóle jest standard update? Czy to beta? Bo trochę nie rozumiem płaczu ze nie dziala idealnie.
Ja nie narzekam. Opisuję jedynie swoje spostrzeżenia. Zdaję sobie sprawę, że to jest pierwszą wersja i będzie rozwijana. Mimo wszystko wolę mieć taką już niż czekać na finalną. Dlatego świadomie kliknąłem tryb zaawansowany w aktualizacjach.

Pepek

Posiadacz elektryka
Ej, a to w ogóle jest standard update? Czy to beta? Bo trochę nie rozumiem płaczu ze nie dziala idealnie.
To już weszło do standard update - nie wybierałem bety, a pojawiło się wczoraj i już wgrało. Natomiast sam nie testowałem, bo dopadło przeziębienie i autko stoi 3 dzień pod domem.