2024.26

piotrazz

Posiadacz elektryka
Dopiero teraz, ale jak z aktualizacjami w Tesli bywa, lepiej późno niż później.

1723412183068.jpeg

matros

Posiadacz elektryka
Tak z ciekawości to co spieprzyli tym razem w tej aktualizacji?

Mam samochód od prawie roku, i z każdą aktualizacją mam wrażenie że dodają coś nowego ale przy okazji spieprzą jedną lub dwie inne rzeczy.

Kszychu

Pionier e-mobilności

Mam samochód od prawie roku, i z każdą aktualizacją mam wrażenie że dodają coś nowego ale przy okazji spieprzą jedną lub dwie inne rzeczy.
Np? Ja jeszcze nie zauważyłem u mnie niczego spieprzonego po żadnej aktualizacji

Np? Ja jeszcze nie zauważyłem u mnie niczego spieprzonego po żadnej aktualizacji
Kilka zmian z ostatnich aktualizacji:
- dźwięk zamykania jest teraz bardzo głośny (był cichy),
- w lewym dolnym rogu na pasku utworu w spotify nie pokazuje już czasu trwania utworu (ani ile już minęło),
- kiedyś szybko w lewym dolnym rogu można było przełączyć pomiędzy źródłami dźwięku (np. ze spotify na konkretne radio), a teraz trzeba to robić na głównym ekranie.
To mnie najbardziej denerwuje i mam nadzieję, że wrócą do poprzednich rozwiązań.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja często ostatnio nie widzę ikony homelinka ,bo GPS coś kuleje . A do tego po brudnej lekko od robali szybie i w pełnym słońcu wycieraczki ponownie ożyły i to tuż przed wjazdem do domu. Dążymy do doskonałości ale tej chyba nie ma w zasięgu. Zawsze coś wyskoczy.

ciastek

Pionier e-mobilności
Zabrali możliwość wyłączenia dźwięku tempomatu.
Zepsuli IMO panel klimatyzacji - jest mniej wyraźny i mniej przyjazny (na przykład przyciski kierunku nawiewu są teraz poziomo).

matros

Posiadacz elektryka
Poza wspomnianym powyżej mnie najbardziej irytuje to że po którejś z ostatnich poprawek, systemy bezpieczeństwa samochodu zrobiły się zbyt wyczulone. Np. nawet na ustawieniach żeby reakcje były jak najpóźniejsze, samochód piszczy przy prawie każdej okazji dojeżdżania do innych aut na światłach. Nawet Bjorn w którymś filmiku o tym wspominał.
Do tego mam wrażenie że fantomowe hamowanie (i losowe zmiany prędkości) na autopilocie występują znaczenie częściej niż jakieś pół roku temu.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Dzisiaj sprawdzałem, jak samochód reaguje na odczytywanie znaków drogowych. Niestety, postęp jest nierównomierny – dwa kroki do przodu, jeden w tył. Auto nie rozpoznaje znaków odwołujących ograniczenie prędkości przy skrzyżowaniach. Kilka razy nie wykryło wjazdu na teren zabudowany, co skutkowało jazdą z prędkością 30 km/h od zjazdu z obwodnicy w Gdańsku w okolicy Matarni aż do ograniczenia do 70 km/h. Jak na razie - rozczarowanie.

Hubi

Fachowiec
Prawdopodobnie drobna zmiana w nowej wersji. Jeżdżę tedy codziennie i pierwszy raz widzę tak odczytaną sygnalizację świetlną.

Na wizualizacji widać wydzielony sygnalizator kierunkowy:

Attachments

• 20240812_221231.jpg
    20240812_221231.jpg
    3,8 MB · Liczba wyświetleń: 83

piotrazz

Posiadacz elektryka
Patrząc po zachowaniu auta, mam wrażenie, że odczytuje znaki ograniczenia prędkości, ale znaki np. terenu zabudowanego, wjadu na drogę ekspresową itd. odczytuje z mapy. Stąd takie dziwne sytuacje.