2024.26

veron73

Zadomawiam się
Czy Tesla wyłączyła pokazywanie odcinkowego pomiaru prędkości i prędkości średniej na odcinku? Bo po instalacji 2024.26.7 zniknęła mi ta opcja.
Build 2024.26.8 - wczorajsza trasa Gdańsk - Łódź, 2 odcinkowe pomiary, Tesla sygnalizuje pomiar i pokazuje średnią odcinka.

nabrU

Moderator
Pokazuje, tylko navi musi być włączona

Chciałeś powiedzieć 'trasa wyznaczona' bo navi włączona jest cały czas w sumie ;)

r00tku

Posiadacz elektryka
Wczoraj jechałem A2 w stronę Warszawy i w Poznaniu nie pokazało mi odcinkowego, mimo że w stronę Berlina już pokazało. Czasami jest kapryśny ten odcinkowy w Tesli…

Bronek

Pionier e-mobilności
Do dupy jak nie ma znaków, i ma być 90 a z historii bierze chyba np 70. Dzisiaj sprawdzone na moich drogach i jest raz lepiej i dobrze ale nie wszedzie .Aktualizacja bywa do kitu .Znaki czyta tylko jak ich nie ma to pamieta te co byly mp podczas robót .

r00tku

Posiadacz elektryka
Do dupy jak nie ma znaków, i ma być 90 a z historii bierze chyba np 70. Dzisiaj sprawdzone na moich drogach i jest raz lepiej i dobrze ale nie wszedzie .Aktualizacja bywa do kitu .Znaki czyta tylko jak ich nie ma to pamieta te co byly mp podczas robót .
W Czechach to jest szczególnie irytujące. Zdarzało mi się na autostradzie podczas wyprzedzania, że navi ubzdurała sobie w danym miejscu 80 (pewnie były tam kiedyś roboty drogowe) i dodatkowo z jakiegoś powodu ustawiła mi 90 na tempomacie co poskutkowało hamowaniem, a za mną oczywiście samochody blisko zderzaka...

krzysiekwaw

Zadomawiam się
W Czechach to jest szczególnie irytujące. Zdarzało mi się na autostradzie podczas wyprzedzania, że navi ubzdurała sobie w danym miejscu 80 (pewnie były tam kiedyś roboty drogowe) i dodatkowo z jakiegoś powodu ustawiła mi 90 na tempomacie co poskutkowało hamowaniem, a za mną oczywiście samochody blisko zderzaka...
ja w czechach dla bezpieczeństwa wyłączyłem tempomat.

Dodatkowo - czasem jak mnie lewym pasem ktoś wymija bardzo szybko to mój tempomat głupieje i daje po hamulcach :) głównie jak słonce jest z tylu i jakby cień auta ktore wyprzedza nadjezdza moim pasem.

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
No właśnie srednio, zrobilem dziś ze 150km podczas których zmieniałem stację i … jak widać - ani analogi ani DAB 😉

Dam mu czas 😉
Serwis wymusił zdalnie ponowną instalację 26.8 i wszystko gra i buczy - ikonki wróciły od strzała 😉