2024.26

Bronek

Pionier e-mobilności
Pamietam czasy gdzie obraz z USG przypominał bardziej obraz z oscyloskopu do badania szyny kolejowej.
Wtedy się mówiło : Macie Państwo bardzo duże szanse i jest olbrzymie prawdopodobienstwo, że będziecie mieli synka. Sięga ono aż pełnych 50ciu procent. Gratulacje.

Last edited:

Marek1234

Nowy na Forum
Witam
Czy ktoś testowł s3sx baton z funkcją autopilot-ręce na kierownicy. U mnie nie działa nadal chce bym od czasu do czasu dotknął kierownicy. Może ktoś z was testował tą opcję.

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie ma tam chyba czegos takiego . To dotyczy przelamania AP ale z uprzednim kierukowskazem i potem samoistnego powrotu do jazdy na AP..
U mne działa

Są chipy do wsadzenia pod poduszkę /klakson w kierownicy ale warunkiem jest czy Twoja tesla wyłącza niebieski komunikat po ruszeniu bąblami lewym lub prawym.
Mam taki chip i w yoke starej mi nie działał ,a w tej nowej komunikat znika jak ruszę np głośnością . Mam, to w wolnej chwili go sprawdzę .
Kupilem zanim auto dostałem, teraz zmieniłem kierownicę i zobaczymy

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Zauważ ...co napisano ! Symulacja zmiany głośności lub prędkości !
To jest to co ma robic ten chip o którym ja pisałem . (Filmik)
A praktycznie to bardziej do kitu rozwiązanie niż położenie palucha na kierownicy czy wolancie .
Naprawdę nie trzeba wykonywać tzw ruchu kierownicą , a tylko położyć np palec lub dłoń , a sam lekki opór robi robotę , bo AP cały czas rusza kierownicę aby utrzymując pas .

Ja myślałem o całkowitym braku zainteresowania kierownicą, a tu trzeba klikać . To lipa ergonomiczna .Gorsze to od normalnego zachowania.Dali , bo mogli ...

U Ciebie nie działa bo pewnie tak jak u mnie w pierwszym yoke bąble nie znosily ostrzeżenia ?
Wiec i chip tez by nie dzialał

Ps . Ponieważ wydaje mi sie że teraz u mnie bąble są aktywne w tym temacie , to sprawdzę to na przycisku .Jak zadziała to wstawię chip

W sumie to Ty mi pomogłeś :) bo oszczedziles mi czas na byc moze niepotrzebną robotę na wyjmownie poduszki , gdyby chip ponownie zawiódł .

1000001324.png

Last edited:

Marek1234

Nowy na Forum
z innej beczki– jak u Was działa otwieranie tylnego bagażnika w S3XY? Bo u mnie nie za dobrze.

Zauważyłem, że w trybie serwisowym (**service mode**) poziom sygnału Bluetooth jest słaby – zawsze na pomarańczowo, około **-73 dB**. Możecie to sprawdzić? Mówię o telefonie z **Androidem**.

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie od kilku dni zdarzalo się że jak wszedlem do garażu to nagle otwieral się tylny bagażnik choć stałem z przodu. I nie wiem czy to Tesla czy S3xy? Podejrzewam s3xy bo kombinowałem coś tam z chmurą itd ...