2024.44

Kszychu

Pionier e-mobilności
No to spoko, jak już jest skonfigurowany, sparowany, to sam w sobie gdy zostawisz telefon powinien zadziałać jako kluczyk, analogicznie do Apple Pay, nie musisz mieć sparowanego telefonu przy Sobie by płacić zegarkiem 😉
W innym przypadku to o kant dupy taka funkcjonalność by była 😉

PS. A z drugiej strony… czy AW ma np. UWB ? 🤨
Twój na pewno ma bo nawet jest opcja precission find
a nawet sprawdziłem i wszystkie modele od 6 w górę mają:
1733326059173.png

Siostra Irena

Posiadacz elektryka

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
To ja ide zrobić test, telefon zostaje w domu i zobaczymy czy sam zegarek otworzy auto
Wydaje mi się żeby to zadziałało to on musi się wymienić kluczami bezpośrednio z autem, czyli będziesz musiał zeskanować zegarek na ładowarce i on się pojawi jako kolejny kluczyk w tesli.

Bo inaczej byłby klonem telefonu

Kszychu

Pionier e-mobilności
Wydaje mi się żeby to zadziałało to on musi się wymienić kluczami bezpośrednio z autem, czyli będziesz musiał zeskanować zegarek na ładowarce i on się pojawi jako kolejny kluczyk w tesli.

Bo inaczej byłby klonem telefonu
No aktualnie wątpie że jakkolwiek zadziała. Spróbuj wykonac jakąś akcje na aucie z zegarka ;)

nabrU

Moderator
Watt Key na WearOS mi od dawna działa samodzielnie. Potrafi otworzyć samochód, bagażnik czy frunk, odblokować port ładowania itp i jest dodatkowym kluczykiem więc można jechac bez telefonu.

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Watt Key na WearOS mi od dawna działa samodzielnie. Potrafi otworzyć samochód, bagażnik czy frunk, odblokować port ładowania itp
Ale to robi przez internet, a nie za pomocą klucza UWB.
Jeden mechanizm to kliknięcie w aplikacji otwórz i komunkacja poprzez serwer tesli a druga to bezpośrednia komunikacja zegarka z autem za pomocą BT czy UWB 😉

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
kiedyś mi się to naprawdę przydało, jak szukałem kluczy w domu - okazało się, że do buta mi wpadły i to takiego, którego używam rzadko, na śmierć bym się naszukał ... ;)
Ja wciąż korzystam, jak nie zegarkiem szukam gdzie pizdłem telefon, to w którym kocu zagrzebałem słuchawki po ostatniej telekonferencji 😉