2024.44

nabrU

Moderator
Oczywiście że robi to przez BT, bo ja mam tylko wersję Wifi TicWatch'a więc nic by nie działało z dala od domowego WiFi

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Oczywiście że robi to przez BT, bo ja mam tylko wersję Wifi TicWatch'a więc nic by nie działało z dala od domowego WiFi

No dobra, ale masz go dodanego i widocznego w systemie tesli jako osobny kluczyk ?

Bo mam na myśli sytuacje że telefonu nie musisz mieć dodanego, a mimo to za pośrednictwem sieci otworzysz auto

nabrU

Moderator
No dobra, ale masz go dodanego i widocznego w systemie tesli jako osobny kluczyk ?
Raczej na 99% tak (nie pamiętam bo to ponad rok temu było). W apce go nie widzę, ale w samochodzie widać zegarek jako kluczyk.

Bronek

Pionier e-mobilności
Miałem WattTime to ten sam dwewloper od Watt Key i Wat Tim padł.
Muszą być to osobne kluczyki dodane jak kazdy inny pilot czy karta
A gdy program ma pracować po lte i wifi to musi byc dodany do KONTA TESLIi zatwierdzony jako apka z zewnątrz
Watt Key to namiastaka bo tylko kilka funkcji można wywołać po BT .
Watt Time i jemu podobne był fajny miał sterowanie prawie jak z apki Tesli oraz pełno pokazywal danych

aadamuss

Posiadacz elektryka
Jaką macie regulacje nawiewu- low-med-hi czy cyferki od 1do5 ? Wydawało mi się, że były cyfry ale zniknęły.

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Raczej na 99% tak (nie pamiętam bo to ponad rok temu było). W apce go nie widzę, ale w samochodzie widać zegarek jako kluczyk.
No to wtedy tak, abstrahując od protokołu komunikacji, to pewnie jakiś rodzaj kryptografii asymetrycznej, albo jakiś AES symetryczny (zgaduje, dokumentacji nie czytałem, jakiś iOS DEV nas uświadomi) wiec zegarek wymienia się kluczami z autkiem bezpośrednio.
Jak wspominałeś o funkcjach otwierania, zamykania, to automatycznie pomyślałem o wykonywaniu tych funkcji via server tesla jako pośrednik, analogicznie do aplikacji w telefonie, która może te funkcję wykonywać bez „parowania” z autem, a tylko przez połączenie z kontem Tesla.
No aktualnie wątpie że jakkolwiek zadziała. Spróbuj wykonac jakąś akcje na aucie z zegarka ;)
Potwierdzam - Właśnie sprawdziłem, nie działa :)

Last edited: