2024.8

pmlody

Pionier e-mobilności

Pepek

Posiadacz elektryka
Ładowarki NA MAPIE? Czy trzeba nacisnąć osobny guzik, żeby wyświetliło listę ładowarek w okolicy?
Tak, ładowarki na mapie wyświetla odkąd odebrałem Teslę (ponad rok temu). Klikasz mapę, pojawiają się po prawej guziczki, wybierasz ten z ikoną piorunka i pokazuje Ci na mapie pobliskie ładowarki (również obce, te które zna na moment tworzenia map, więc wszystkich najnowszych może nie być, ale jest tego sporo). Możesz filtrować je na szybkie/wolne, a nawigując do jednej z nich auto automatycznie podgrzeje Ci baterię (tak jakbyś jechał do SuC).
Bez klikania piorunka masz na mapie pokazywane różne POI i jak z odpowiednim zbliżeniem przewiniesz w lokalizację, gdzie są jakieś znane autu ładowarki, to będą pokazane (tak samo jak jakieś hotele, fast foody, itp.).

inter

Pionier e-mobilności
Nie ma znaczenia czy wersja przed czy poliftową, te auta praktycznie w ogóle się nie różnią.

Instrukcja:
View attachment 16940
Spokojnie, już wczoraj po południu sobie poszukałem w instrukcji, którym miejscu to jest opisane.

pmlody

Pionier e-mobilności
Mi
Melduję, że tym razem rzeczywiście dostałem aktualizację i 2024.8.7 się właśnie instaluije.
Mam ustawienie standardowe, więc wchodzi już powszechnie.
Mi wczoraj zaktualizowało na standardowych ;)

camel

Posiadacz elektryka
Działa w miarę ok, ale niestety Tesla nie ogarnia że jest w obszarze zabudowanym i nawet na dobrze oświetlonej latarniami drodze włącza światła drogowe co nie jest dozwolone.

Gingol

Fachowiec
Wczoraj również dostałem aktualizację. Byłem akurat w Austrii i wracałem do Polski na noc, także idealne warunki by sprawdzić działanie świateł i oceniam je na 4+. Niestety w terenie zabudowanym często dalej są aktywne. Czasami zachowawczo wycinają za dużo. Generalnie zmiana na plus, ale nie jest to to samo co np. w BMW gdzie jazda w nocy jest bardzo komfortowa - jest więcej światła niż w przypadku Tesli. Biorąc pod uwagę, że to i tak prezent to nie ma powodów do narzekania.