Jozin von Bazin
Posiadacz elektryka
Gap ok. ale w SCM GAP jest wyższy o 50% niż w innych leasingach. Co w okresie 5 lat leasingu daje dodatkowy koszt około 5-7tyś, w zależności od ceny auta.
Ja mam 140zł. Jeśli nie wziąłbym z SCM, to musiałbym coś dopłacić do leasingu + wziąć gdzieś na zewnątrz. Może okazać się, że wyjdzie na to samo.Gap ok. ale w SCM GAP jest wyższy o 50% niż w innych leasingach. Co w okresie 5 lat leasingu daje dodatkowy koszt około 5-7tyś, w zależności od ceny auta.
Przy 4 letnim leasingu, niskim wykupie i wpłacie własnej 50000 - różnica między LR AWD a LR RWD to tylko ~8300zł dopłaty do drugiego silnikaPrzy tej promocji na Y i podwyżce bazowej 3 optymalna Tesla na dzisiaj Y Long Range RWD.
A jak tego obliczenia dokonałeś?Przy 4 letnim leasingu, niskim wykupie i wpłacie własnej 50000 - różnica między LR AWD a LR RWD to tylko ~8300zł dopłaty do drugiego silnika
Pewnie na podstawie różnicy w oprocentowaniu - AWD ma 1.99% a RWD 2,59%A jak tego obliczenia dokonałeś?
Katalogowo to jest obecnie 23.500 różnicy.
Indywidualna sprawa. Jak ktoś potrzebuje AWD to w sumie warto. Z drugiej, RWD to niższe zużycie.No tak, porównuje Y-ki. Myślałem, że 3.
Pytanie czy jest sens dopłacać do Y AWD vs LR RWD