2024 - kwartał 3. Promocje i dostawy

rowerek0000

Zadomawiam się
Jeżeli chodzi o GAP - nie jest obowiązkowy, brak GAP podnosi ratę. Ja dostałem ofertę o 17,61 zł/mc wyższą bez GAP.
Jak czytam takie odpowiedzi to zastanawiam się, czy nie powinienem jakoś protestować, bo zarówno przy GAP jak i przy OC AC poinformowano mnie, że inaczej się nie da i koniec. Jeśli zrobię inaczej to policzą mi jakieś dodatkowe opłaty, które będą podobne wartością.

sxill

Nowy na Forum
Witam, dostał ktoś z Was ofertę zbliżoną do tej ze strony Tesli? Np. z wysokim wykupem dostaję ofertę od Drivilli na ponad 8% a na stronie Tesli widnieje 3,5%.

SokolEV

Posiadacz elektryka
NIe dostaniesz nigdzie taniej bo WIBOR jest ~5,8% Ta oferta Tesli to jest taki rabat.
WIBOR oczywiście ma wpływ na oprocentowanie leasingu ale to nie znaczy, że nie dostaniesz niższego oprocentowania niż WIBOR. A to dlatego, że "oprocentowanie leasingu" jest liczone w bardzo kreatywny sposób, czyli jako całość do spłaty do wartości samochodu. Nie uwzględnia na jaką kwotę się faktycznie kredytujesz.

sxill

Nowy na Forum
NIe dostaniesz nigdzie taniej bo WIBOR jest ~5,8% Ta oferta Tesli to jest taki rabat.
Bardziej miałem na myśli to, jak dostać taką ofertę jaką Tesla się chwali na stronie? Jak ten rabat uzyskać? Na leasing z małym wykupem od Sandander Multirent dostałem zbliżoną do reklamowanej ofertę, natomiast z dużym wykupem, od Drivilla już bardzo odbiega od oferty ze strony Tesli.

zibizz1

Pionier e-mobilności
WIBOR oczywiście ma wpływ na oprocentowanie leasingu ale to nie znaczy, że nie dostaniesz niższego oprocentowania niż WIBOR. A to dlatego, że "oprocentowanie leasingu" jest liczone w bardzo kreatywny sposób, czyli jako całość do spłaty do wartości samochodu. Nie uwzględnia na jaką kwotę się faktycznie kredytujesz.
Nie ma czegoś takiego jak "oprocentowanie leasingu" jest albo oprocentowanie albo koszt. Nie ważne czy to koszt czy oprocentowanie to mniej niz 8% przy wysokim wykupie ciężko będzie gdziekolwiek dostać
Bardziej miałem na myśli to, jak dostać taką ofertę jaką Tesla się chwali na stronie? Jak ten rabat uzyskać? Na leasing z małym wykupem od Sandander Multirent dostałem zbliżoną do reklamowanej ofertę, natomiast z dużym wykupem, od Drivilla już bardzo odbiega od oferty ze strony Tesli.
A jaki okres leasingu? Bo oferta Tesli dotyczy oprocentowania a oferty leasingu zawsze pokazują koszt. Koszt to ile zapłacimy % wiecej niż cena auta więc im dłuższy leasing i wiekszy wykup tym koszt większy ale oprocentowanie może być cały cza to samo. Dlatego polecam uzywac kalkulatora:

Koszt leasingu jest dobry gdy chcemy szybko zamortyzować auto czyli maksymalna pierwsza wpłata, leasing 2-3 lata, minimalny wykup. Jeśli szukamy finansowania to zawsze porównujemy RRSO(oprocentowanie) czyli ile płacimy średnio rocznie % za pożyczony kapitał

wuja

Nowy na Forum
Ale nie ogarniesz dofinansowania bez wspolpracy z leasingiem…
OK, tego nie wiedziałem. Ale w sumie pewnie lepiej, wygodniej?

Ale tak jak wcześniej agent informuje że dofinansowanie jest przelewane na rachunek niezwiązany z leasingiem i nie może być na poczet wpłaty własnej.

krzyss

Pionier e-mobilności
OK, tego nie wiedziałem. Ale w sumie pewnie lepiej, wygodniej?

Ale tak jak wcześniej agent informuje że dofinansowanie jest przelewane na rachunek niezwiązany z leasingiem i nie może być na poczet wpłaty własnej.
Dofinansowanie zawsze jest czescia pierwszej wplaty, dlatego ta musi byc wieksza niz 27kzl.
Ale to juz sprawa do dogadania z leasingiem. Sama oferta jest bardzo dobra… tylko Y nie ma wentylacji foteli 😛