2025.14 - Tesla 2025 Spring Update

slack

Fachowiec
Czkekam na 2025.14. Tymczasem dla tych co już mają, używają telefonu Samunga i nie płacą za łączność premium polecam automatyczne włączanie routera wifi w telefonie po połączeniu BT z Teslą, do ustawienia w "trybach i procedurach". Da się tak zrobić w Iphonie?

pmlody

Pionier e-mobilności
Czkekam na 2025.14. Tymczasem dla tych co już mają, używają telefonu Samunga i nie płacą za łączność premium polecam automatyczne włączanie routera wifi w telefonie po połączeniu BT z Teslą, do ustawienia w "trybach i procedurach". Da się tak zrobić w Iphonie?
Pewnie skróty/automatyzacje. Tylko znając iPhone, musi być odblokowany czyli to 💩 nie automatyzacja :)

inter

Pionier e-mobilności
Adaptacyjne reflektory
Zawarte w 2025.14.1

Światła drogowe dostosowują się teraz, aby zmniejszyć oślepianie innych kierowców i rowerzystów. Wykrywając innych użytkowników drogi i selektywnie przyciemniając poszczególne piksele reflektorów, światła drogowe pozostają włączone częściej, zapewniając lepszą widoczność w nocy.

Aby je włączyć, przejdź do Controls > Lights > Adaptive Headlights.

Oliviakrk

Posiadacz elektryka
Adaptacyjne reflektory
Zawarte w 2025.14.1

Światła drogowe dostosowują się teraz, aby zmniejszyć oślepianie innych kierowców i rowerzystów. Wykrywając innych użytkowników drogi i selektywnie przyciemniając poszczególne piksele reflektorów, światła drogowe pozostają włączone częściej, zapewniając lepszą widoczność w nocy.

Aby je włączyć, przejdź do Controls > Lights > Adaptive Headlights.
A tego już nie było?

inter

Pionier e-mobilności

nabrU

Moderator
Highland miał matrixy od softu 2024.2, potem reszta w Europie od 2024.8.3
Info z 2025.14.1 dotyczy więc raczej tylko USA.

swistak

Posiadacz elektryka
Miałem 2025.14, wczoraj zainstalowało się 2025.14.1.
Ale ja akurat nic złego na poprzedniej aktualizacji nie zauważyłem.

inter

Pionier e-mobilności
Miałem 2025.14, wczoraj zainstalowało się 2025.14.1.
Ale ja akurat nic złego na poprzedniej aktualizacji nie zauważyłem.
Na .14 za każdym razem, traciło się źródło multimediów.
Musiałem wybierać, jak wsiadałem do samochodu.
Wczoraj na 14.1, nie miałem tego problemu.

karolsko

Zadomawiam się
Można ustawić automatyzacje odpalenia hotspotu kiedy telefon łączy się z autem po bluetooth. Działa, ale premium działa jeszcze lepiej :)

TomRS

Pionier e-mobilności
Na .14 za każdym razem, traciło się źródło multimediów.
Musiałem wybierać, jak wsiadałem do samochodu.
Wczoraj na 14.1, nie miałem tego problemu.
U mnie często jakby gubił sygnał gsm w mieście, Apple Music przestaje grać i kręci kółkiem ... mam nadzieję, że .14.1 to poprawi, bo jest mocno wkurzające