2025.2

adamq

Fachowiec
Możemy dajmy temu ficzerowi się rozbujać? Póki co to chyba nie mamy rzetelnych informacji jak w naszych (polskich) warunkach to miałoby działać? Jakie Elon przyjął założenia i jakie warunki muszą spełnić dane źródłowe (czytaj np. ładowarki wyświetlane przez Google maps) by ta funkcja poprawie zadziałała?

Skoro Tesla korzysta z usług Google to mogą przerzucić to zadanie na Google. Nie wiem na ile to aktualne, ale na szybko znalazłem coś takiego:

zlp

Pionier e-mobilności
Jest jakby 2 ścieżki aktualizacji: 2024.45.25.5 i 2025.2 obie wersje są aktualnie instalowane.
Od czego to zależy?

piotrpo

Pionier e-mobilności
Od czego to zależy?
W Tesli to nie wiem :)
W innych przypadkach - wersje z poprawkami wypuszcza się szybką ścieżką, a wersje zmieniające funkcjonalność poprzez rolling update (wolno). Cel jest taki, żeby grube zmiany obarczone większym ryzykiem błędów nie poszły na raz do wszystkich.

adamq

Fachowiec
Jest jakby 2 ścieżki aktualizacji: 2024.45.25.5 i 2025.2 obie wersje są aktualnie instalowane.
Od czego to zależy?
Ta wersja posiada FSD 13 i z tego co kojarzę jest przeznaczona dla aut na rynek amerykański. Może auta ktore otrzymały update poza tym rynkiem są po prostu importowane?

Hubi

Fachowiec
Kolejna drobna zmiana (undocumented change) w tej wersji: podanie "polecanego" ciśnienia na miniaturowym podglądzie ciśnienia z opon (tym przy odtwarzaczu muzyki i przebiegu).

Problem jest taki, że to okienko się zawiesza i trzeba naklikać, żeby znów ruszyło. To się poprawi w 2025.2.1 😉

Attachments

• 20250131_101348.jpg
    20250131_101348.jpg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 80

inter

Pionier e-mobilności
Pobrana 2025.2.3.2. Pobrało 4.2 GB wysłało 3.8 GB.

adamq

Fachowiec
Przed chwilą zainstalowała się i u mnie aktualizacja do wersji 2025.2.3.2.

aadamuss

Pionier e-mobilności
Tu nie ma się co dziwić tylko wystarczy sprawdzić. "Ułamek" telefonów na rynku ma UWB (same flagowce i postflagowce): iPhony (od modelu 11, przy czym SE nie ma, jest w Watch), Samsungi Galaxy (od modelu 21, Note, Z Fold), Google Pixel (od modelu 6, tylko wersja Pro, w tym Watch Seria 3), i zdaje się Motorola Edge 50 Ultra. Co ciekawe Oppo jest w alliance zrzeszonym wokół UWB a jednak brak UWB w telefonach Oppo. Taki jest mniej więcej stan na dziś. A co jutro? Standard się rozwija/rozszerza więc pewnie coraz więcej nowych smartfonów będzie miało.
Nie wszystkie Samsungi to mają- raczej + i ultra.

Attachments

• Screenshot_20250207_175620_Samsung Members.jpg
    Screenshot_20250207_175620_Samsung Members.jpg
    355,5 KB · Liczba wyświetleń: 18