2025.8

nabrU

Moderator
U mnie zawsze pobiera szybko i bez przerw. Według mnie to nie jest wina pojazdu ale sieci. Przerwy, zmiany IP u dostawcy....

Raczej nie. Każda z moich poprzednich 42 OTA była szybka i bezproblemowa (a bywało że samochód stał ze 30metrów od domu). Pobieranie tej ostatniej nawet stojąc 2 metry od AP (mam światłowód 1Gbps / 450Mbps i 4 access pointy w meshu, w tym jeden w garażu) szło jak krew z nosa.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Jak wozicie foteliki z przodu to wstrzymajcie konie bo jest babol. Radar wykrywa mi fotelik jako pasażera i pipczy żeby pasy zapiąć.

6a8

Posiadacz elektryka

Bronek

Pionier e-mobilności
nie chce mi się w to bawić...
Musisz wyłączyć w takim razie poduszkę w menu i wtedy nie będzie komunikatu .przynajmniej nie powinno być. Jeśli nie , to faktycznie jest błąd
Dlaczego należy wyłączyć poduszkę, gdy ma sie fotelik na przednim fotelu?
Warto tu przypomnieć, że poduszki powietrzne projektowane są z myślą o większych pasażerach mających co najmniej 150 cm wzrostu, którzy siedzą zapięci pasami bezpieczeństwa. Ich budowa anatomiczna i ruch ciała podczas wypadku jest zupełnie inny. Wystrzelone poduszki powietrzne osiągają prędkość nawet 300 km/h stwarzając zagrożenie dla zdrowia i życia dziecka siedzącego w fotelu.

Jeśli decydujemy się przewozić podopiecznego na przednim siedzeniu w foteliku dla dziecka montowanym przodem do kierunku jazdy, powinniśmy zachować szczególną ostrożność. Maksymalnie odsunąć fotel do tyłu i jeśli jest możliwość, wyłączyć poduszki powietrzne. Pamiętajmy jednak, że nawet w takiej pozycji, siła z jaką poduszka wystrzeli podczas zderzenia może doprowadzić do urazu. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest przewożenie dziecka z tyłu samochodu.

zlp

Pionier e-mobilności
Raczej nie. Każda z moich poprzednich 42 OTA była szybka i bezproblemowa (a bywało że samochód stał ze 30metrów od domu). Pobieranie tej ostatniej nawet stojąc 2 metry od AP (mam światłowód 1Gbps / 450Mbps i 4 access pointy w meshu, w tym jeden w garażu) szło jak krew z nosa.
Co z tego, że Ty masz szybkie łącze, skoro ciągłeś od kogoś, kto szybkiego łącza nie ma?
To tak, jak podjechanie pod 50kW ładowarkę i dziwić się, że nie ciągnie 250kW, bo tyle przyjmie samochód.

zibizz1

Pionier e-mobilności
U mnie jak nie idzie ściąganie to zazwyczaj oznacza że została wycofana lub coś się wykroczyło. Restart z rolek i aktualizacje znika lub zaczyna się poprawnie pobierać. Tesla ma diagnostykę sieci tam widać ze np speedest pokazuje dużo a aktualizacja sie nie ściąga.
A dziś tez mialem niespodziankę bo moja Tesla złapała Wifi z salonu Tesli(tesla-vehicle) i ściągała aktualizacje. Ciekawe czy to globalna fabrycznie dodana sieć czy pracownicy salonu/serwisu dodali.