300K zł. do wydania na elektryka

Ironeska

Fachowiec
Cześć
W przeciągu 3~4 miesięcy chcę kupić/zamówić elektryka i mam przeznaczone na to 300k zł. no może z małą górką jeśli to będzie miało sens. Ogólnie niemiecka motoryzacja odpada, nic jakoś nie przykuło mojej uwagi.

Jako ze mieszkam na wsi to tylko suvy i crossovery 4x4 biorę pod uwagę

- tesla Y ( pierwszy wybór) niby wszystko ok ale ... w drugiej połowie 2024 będzie lifting
- kia ev6 teoretycznie faworyt
- ev9 za duzy
- ev5 byłaby ideałem ale w europie będzie dostępna dopiero w 20025

Ogólnie potrzebuje czegoś w kształcie ev5 ale dostępnego

Aktualnie jeżdżę volvo cx40

Michal

Moderator
To pewnie problem z jakością w Tesli, ale zaobserwowałem że nagminnie oślepiają innych kierowców, co w przypadku nowych samochodów innych marek nie występuje.
No patrz, a dosłownie przedwczoraj jechało za mną audi jakieś nowe i aż zrobiłem zdjęcie (auto po lewej):
PXL_20231223_142138688.jpg

ztsgusz

Posiadacz elektryka
Z tego co zauważyłem podczas mojej krótkiej obecności na forum, STMS często odnosi się do osób piszących posty, a nie do treści postów.
Właśnie przejrzałem historię postów STMS, rzeczywiście, przykłady w stosunku do innych osób:
ale ty jesteś ograniczony skoro zwykły samochód za zwykła kasę jest dla ciebie wyznacznikiem majątku ... co ty biedaku umysłowy...
wymądrzasz się na tematy o których nie masz pojęcia ... no tak zapomniałem, że już kilkukrotnie tu durnoty wypisywałeś i zwracali inni...
cieszy Cię, że nie masz wiedzy a wypowiadasz się na tematy o których nie masz pojęcia ...
serio takie pytania zadajesz na forum ? niby masz elektryka a nie umiesz plugshare używać ?
podpisałeś umowę z leasingiem nie wiedząc kiedy pojazd będzie dostarczony ... współczuję ... .... a gdzie rozsądek zostawiłeś ?
widać dawno nie byłeś w PL w zimie zwłaszcza na wschodzie z padającym śniegiem ... inaczej byś takich dziwadeł nie pisał
Obecność takiej osoby na forum raczej nie sprzyja jakości dyskusji. Według mnie moderacja powinna tutaj podjąć jakieś działania.

I przepraszam za uogólnienie wobec fanów/użytkowników Tesli :)

STMS

Pionier e-mobilności
Właśnie przejrzałem historię postów STMS, rzeczywiście, przykłady w stosunku do innych osób:

Obecność takiej osoby na forum raczej nie sprzyja jakości dyskusji.
kolego - załóż osobny wątek a nie mieszasz tu OT

tam się razem pośmiejemy

STMS

Pionier e-mobilności
Przeczytałem całość. W większości zgadzam się z Twoimi uwagami na temat samochód. Uważam jedynie, że pisanie co się sądzi o innych forumowiczach jest zbędne i nie wnosi niczego pożytecznego do dyskusji.
a jak nazwać zjawsko gdzie ktoś wierzy w

obowiązkowe przeglądy w ASO silników elektrycznych
obowiązkowe przeglądy w ASO baterii
obowiązkowe przeglądy opon w ASO
pompy ciepła itd itd
?