Adaptive Headlights 3/Y legacy

slaveq

Pionier e-mobilności
U mnie dzisiaj (deszcz, mżawka) działały bardzo dobrze.
Był kiedyś taki dowcip o różnych forach samochodowych i tematach na nich np. Forum Opla miało:
[TEMAT ZAMKNIĘTY] Corsa B - moja nie rdzewieje
To tesla będzie miała:
[TEMAT ZAMKNIĘTY] Automatyczne wycieraczki - u mnie naprawdę dobrze działają.

viallos

Pionier e-mobilności
U mnie dzisiaj (deszcz, mżawka) działały bardzo dobrze.
Jak jechałem TM3LR to działały dobrze ... a potem jak TMYLR to dramatycznie słabo ... I jak to wytłumaczyć? Ta sama wersja oprogramowania.
Tak w ogóle to w 3 o wiele lepiej działają ... od zawsze.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Oprogramowanie jest to samo, ale szyba jest różnie zabrudzona bo wycieraczka raz zbiera lepiej raz gorzej i chodzi dokładnie o miejsce na szybie przez które "patrzy" kamera, a nie to co mamy przed oczami. Wydaje mi się, że czasami zła praca wycieraczek spowodowana jest niedostatecznym umyciem właśnie tego miejsca, czyli obszaru szyby przez który patrzy kamera.

KrzysztofFly

Moderator
Oprogramowanie jest to samo, ale szyba jest różnie zabrudzona bo wycieraczka raz zbiera lepiej raz gorzej i chodzi dokładnie o miejsce na szybie przez które "patrzy" kamera, a nie to co mamy przed oczami. Wydaje mi się, że czasami zła praca wycieraczek spowodowana jest niedostatecznym umyciem właśnie tego miejsca, czyli obszaru szyby przez który patrzy kamera.
Zgadza się, dlatego ja zawsze w schowku wożę ściereczki do szyb, głównie do czyszczenia obszaru gdzie znajduje się kamera (przydatne szczególnie latem).
8002424004284_img.jpg

viallos

Pionier e-mobilności
Sorry że będę dosadny ale .. pierdzielicie głupoty.

Mam zmienione wycieraczki na 'podobno najlepsze na rynku' w obu samochodach.
Ta część szyby jest przeze mnie pieczołowicie pucowana ;-) i tak w Y działa dużo gorzej niż w 3.

Dlaczego??? .. moim zdaniem kąt padania światła i ogólnie warunki oświetleniowe.
Dużo podróżuję nocą i doskonale to widać gdy się pędzi autostrada i nagle wjeżdża w kawałki oświetlonej drogi np wzdłuż MOPów.
W obu samochodach nagle wycieraczki zaczynają wariować .. ale zdecydowanie gorzej w Y. I tak samo przy kręceniu się po mieście Y o wiele częściej rysuje czystą, suchą szybę niż 3.

Najnowsze dyskusje