Akcesoria, które warto kupić do TESLI 3.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ewidentnie mnie nosi i jak znam siebie gdy zaczynam glupoty robić z dotychczasową swoją zabawką , to lada moment się jej pozbędę .
Czyli dokonalem zakupu z tzw rabatem ok 100$, ale to dla zmyłki ,bo i tak ok 1700zł.
Idzie to szybko ze sklepu , gdyz jest w UK. Dlatego Electric FRUNKa dostałem w kilka dni.
No to będziemy rozbierać deskę

View attachment 5719
I to ma apple car playa ???? Wow ! Swoeta coraz blizej moze prezent sobie zrobie ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
K... A chyba zrobiem malył błąd?? Zanim pomyślę to klikam ...
Potem albo ślub albo jak tu ....
Wziąłem najnowszą wer Linux 9" a ta nie ma kamerki na przód.Napisalem do nich czy mozna dodać lub zmienić zamówienie ?
Oni mają porąbane podejscie do wyboru towaru w sklepie .Np jak chce dokupić wyposazenie to musisz rezygnowac z podstawowych elementów . Jest kilka wariantów i mi sie popierdzieliło.

ps.
Zamienią na 10,8". Bo ta kamerka jest dla mnie z tego najważniejsza, jeśli już szukam wytlumaczenia zakupu.
Generalnie to nam to kompletnie niepotrzebne .No ale nie sprq2dsisz to na 100% się nie dowiesz

Last edited:

domas7

Zadomawiam się
Dywaniki gumowe a.k.a. all weather - moje podejście numer 3: kupiłem dywaniki Taptes i one już zostaną. Leżą całkiem ok, chociaż i tu mogę się przyczepić do takiej drobnostki przy fotelu kierowcy, ale to by już było straszne wybrzydzanie z mojej strony.

Tym samym, jakby ktoś chciał, to oddam za jakiś śmieszny hajs dywaniki aristar gumowe i eva z evadywaniki.

krzyss

Pionier e-mobilności
Dywaniki gumowe a.k.a. all weather - moje podejście numer 3: kupiłem dywaniki Taptes i one już zostaną. Leżą całkiem ok, chociaż i tu mogę się przyczepić do takiej drobnostki przy fotelu kierowcy, ale to by już było straszne wybrzydzanie z mojej strony.

Tym samym, jakby ktoś chciał, to oddam za jakiś śmieszny hajs dywaniki aristar gumowe i eva z evadywaniki.
Masz fotkę tych EVA ?

mgapinski

Posiadacz elektryka

Również polecam dywaniki z Taptes, używam od grudnia, nic się z nimi nie dzieje, dobrze wyglądają i łatwo się je czyści

Bronek

Pionier e-mobilności
Zostawiłem silowniki z zestawu który nie pasował. Przycisk w innym miejscu nie na klapie a przy górnej kraswędzi bagażnika.
Kicka nie brałem, bo nawet jak mialem w autach to nie korzystałem.
Trzeba lub nie?? ale wywaliłem te duże odbojniki a te mniejsze skręciłem na maksa.
errata:
12v +, nie jak zalecają z przodu a spod tyłka prawego tylnego pasażera.
Aby zrobić przycisk na klapie wystarczy zdublować ten orginalny klapy z nad tablicy ( nie będzie tylko programował)
Ten zestaw pozwala zamknąć z ekranu Tesli tylko po wciśnięciu hamulca ( zabezpieczenie).Nie czytalem instrukcji i maly włos bym rozbierał aby sprawdzić dlaczego nie działa Uff , przeczytalem
po całej robocie i w samą porę ..

Nie kupilem od razu kick sensora bo uważałem to za niepotrzebne, ale mnie "gryzło". To dokupiłem i jak to zwykle bywa bez kombinacji się nie obeszło. W zestawie, ktory nabylem pierwotnie " no name" i ktory mial do kitu jedną wtyczkę , przez co pod koniec roboty się poddałem, był kick sensor ale nie pasujący swoim złączem do nowego już OK zestawu. Moglem co prawda wykorzystać i kabelki sobie "na chama" ordynarnie połączyć, tylko po tych przejsciach z montażem zachcialo mi sie orginalnosci i kompatybilności. Domówiłem więc za ok 40 Dolcow plus z 50 zl cła
I gówno, o ile złącze grało to czujnik nie.
Jako Polak i katolik, oraz ponoć chłop, nie popuściłem żywemu i dałem czujnik z poprzedniego zestawu. Cud się stał.
Mam zestaw hybrydowy, silowniki i sensor od jednego, reszta od drugiego kitu
Jak mnie dalej poniesie to zrobię też Kicka z przodu.

Czekam na dodatkowy ekran i relokator czy jak to zwać tabletu/wyświetlacza Tesli
Co by tu jeszcze...... zamin sprzedam? :)

Ps są zestawy do nowych modeli już z siłownikami. Nie wiem po co ludzie zdejmują całe tylne zderzaki? Nawet jak nie ma tej klapki (na chyba hak) to wystarczy kamerka inspekcyjna, lub na czuja z przez dziurkę zrobioną w denku i tędy kabelek via zaślepka. Czujnik ma opcję montowania na zewnątrz i jest estetyczny, niewidoczny.

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie kupilem od razu kick sensora bo uważałem to za niepotrzebne, ale mnie "gryzło". To dokupiłem i jak to zwykle bywa bez kombinacji się nie obeszło. W zestawie, ktory nabylem pierwotnie " no name" i ktory mial do kitu jedną wtyczkę , przez co pod koniec roboty się poddałem, był kick sensor ale nie pasujący swoim złączem do nowego już OK zestawu. Moglem co prawda wykorzystać i kabelki sobie "na chama" ordynarnie połączyć, tylko po tych przejsciach z montażem zachcialo mi sie orginalnosci i kompatybilności. Domówiłem więc za ok 40 Dolcow plus z 50 zl cła
I gówno, o ile złącze grało to czujnik nie.
Jako Polak i katolik, oraz ponoć chłop, nie popuściłem żywemu i dałem czujnik z poprzedniego zestawu. Cud się stał.
Mam zestaw hybrydowy, silowniki i sensor od jednego, reszta od drugiego kitu
Jak mnie dalej poniesie to zrobię też Kicka z przodu.

Czekam na dodatkowy ekran i relokator czy jak to zwać tabletu/wyświetlacza Tesli
Co by tu jeszcze...... zamin sprzedam? :)

Ps są zestawy do nowych modeli już z siłownikami. Nie wiem po co ludzie zdejmują całe tylne zderzaki? Nawet jak nie ma tej klapki (na chyba hak) to wystarczy kamerka inspekcyjna, lub na czuja z przez dziurkę zrobioną w denku i tędy kabelek via zaślepka. Czujnik ma opcję montowania na zewnątrz i jest estetyczny, niewidoczny.

Dawaj fotki ekraniku przed kierownica !

Bronek

Pionier e-mobilności
Czekam... I nie wiem co dostane czy 9" bez kamery czy wiekszy i starszy z kamerą. Dziwne bo raz przychodzi szybko a drugim razem za kilka, tyg.
Sklep dziwny z dziwnym wyborem, po kilku mailch cisza. Zobaczymy towar niby w drodze

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
To co ma np Nissan jak podjeżdżam do niskiego słupka i wysokiego krawężnika.
Tego mi brakowalo bo akurat mam taki słupek gdzie parkuję. Jest centralnie z przodu i na tyle niski, że po podjechaniu znika z widoku. Czujniki go nie łapią.
Np..

Ps Takich kamerek namontowalem sie kilkanaście w kamperach. Np po to by wycelować rurą spustową szarej wody w kratkę ściekową. A tu jest okazja by "zaśmiecając " sterylny kokpit Tesli drugim ekranem mieć dodatkowe funkcje.
Właściwie to dla tej kamerki robię ta zabawę

Last edited:

Najnowsze dyskusje