Akcesoria, które warto kupić do TESLI 3.

JareG

Pionier e-mobilności
(...) a wszystko przez w/w ciąg zdarzeń :) i faktyczny problem z wyborem : siedzę jak dotychczas i nie widze dobrze ekranu, lub zmieniam pozycje i widzę ale też z ograniczeniami.
A (chyba) wystarczyłoby kupić ekran montowany na kolumnie kierownicy, a nie na kokpicie ;)

Pozdrawiam

Bronek

Pionier e-mobilności
Jeśli ten to jest "niekompatybilny" wizualnie
I nie ma tego wszyskiego...to że mnie dmucha w twarz to dobrze. Zresztą nie zauważyłem tego. Nie jest źle, po prostu z 182 cm musze niżej niz do tej pory ustawić fotel

Last edited:

JareG

Pionier e-mobilności
Jeśli ten to jest "niekompatybilny" wizualnie
Taki jak ten, tzn. montowany na kolumnie kierowniczej.. kiedyś takiego wydziałem, był podobny do wyświetlacza w Mini (ino bardziej prostokątny, z zaokrąglonymi narożnikami - pasowałby do 3, na pewno znacznie lepiej niż te oczka :D)
IMG_0858-1320x880.jpg

Pozdrawiam

pmlody

Pionier e-mobilności

Z kodem Goscia z brodą w polecanym przez niego sklepie 471 $, biała bez grzania i karbonu a wszystko przez w/w ciąg zdarzeń :) i faktyczny problem z wyborem : siedzę jak dotychczas i nie widze dobrze ekranu, lub zmieniam pozycje i widzę ale też z ograniczeniami.
Więc "The Show Must Go On"

View attachment 6131
Czyli kupiłeś modyfikacje, żeby buła użyteczna musisz kupić kolejna modyfikacje, żeby.... to w sumie jak podnoszenie mocy w ich, nigdy nie jest za dużo:D

Bronek

Pionier e-mobilności
Czyli kupiłeś modyfikacje, żeby buła użyteczna musisz kupić kolejna modyfikacje, żeby.... to w sumie jak podnoszenie mocy w ich, nigdy nie jest za dużo:D

Bronek

Pionier e-mobilności
Po kilku dniach z ekranikiem:

Plusy, ale dla mniei wg mojej oceny, a jest trochę rzeczy do wyboru. Wiele z nich ma też Tesla i smartfon jest to zdublowane. Np Chrome Spotify, czy Tidal.... Itd
Zalety:
1.Kamerka przednia wg mnie ok 120° ale spełnia zadanie b dobrze . Do tego włącza się też automatycznie gdy coś wykryje i podczas ruszania i może być jak w Tesli odpalona podczas jazdy. Duża to dla mnie jest zaleta przy parkowaniu.
2.AA (nie piję). I Asystent Google, którym steruję domem np bramą normalnie jak z telefonu, zegarka czy tabletu, czyli wszystko co robi Asystent jest .
Wywołuje się go podobnie jak komendy głosowe Tesli - tylko przytrzymujemy prawy "bombel" w prawo dłużej .
3 YANOSIK i tu mogę wykorzystać jego nawigację , bo gdy jest odpalony (może być na calym ekranie lub połowie), steruje się nią jak asystentem podając cel.
Reszta póki co, mnie na razie mniej interesuje, ale moge mieć na stałe widoczny duży zegarek, lub podane ciśnienie kół itp, ustawiony dystans do poprzedzającego samochodu w aktywnym tempomacie...

WADY, to refleksy z tylnej szyby czyli cienko widać w słońcu ( przydała by sie szpetna osłona jak w radarze w II Wojnie Światowej ) ; ograniczenie nadmuchu na twarz, AA na kablu, choć napisane że może po BT... ale to jest wada względna bo ładuje się też telefon bez grzania i w etui. A to dla mnie zaleta, gdyż aby go położyć na indukcję muszę go wydłubywać z pokrowca robiącego też za portfel.

Dużym problemem jest to, że bez kierownicy typu YOKE, aby siedzieć "po staremu", się nie obejdzie.
Oceniam, że geny grają rolę i projektant byl nikczemnego wzrostu, rasy żółtej kurduplastej. Górna część kierowcy zaslania ekran i trzeba się dostosować z pozycją

Tyle mi się póki co udało ustalić.
Byly problemy, bo zachciało mi się sparować z ekranem telefon z tym cudem i mając też podłączoną Tesle oraz na dodatek słuchawki i smartfon zgłupiał podczas ważnej rozmowy.

Czy warto, tu każdy sam musi sobie, to ocenić
! Android Auto z ASYSTENTEM i kamerką z widokiem na "martwy" przód auta , jest to super sprawa, bo przywykłem do takiej i jej potrzebuję akurat tam gdzie często parkuję .
Sterowanie domem, mając tam trochę rzeczy smart jest przydatne - choćby komendą otwieranie bramy.

Yanosik mi się odpalał sam na smartfonie, to mniej jest ważny elrment, ale też fajny, bo jego nawigacja czasem mi się przydawała, co prawda Tesla nie służy nam do podróży ale....
Yanosik ostrzega też głosowo o radarach itp, poprzez wlasny głośnik urządzenia
Jest np tez PlugShare, ale to tez nie jest ważne dla mnie
Ps.
mozna dodać ikony "wykonywalne" dla Aystenta czyli kliknąć na ekranie lub zaznaczyć bomblem i np otworzyć bramę, imwszystko co asystent potrafi.
itp

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności

20220808_114052-COLLAGE_copy_800x800.jpg
Zrobili, przysłali fotki jutro wyślą i będzie zabawa.
To próba przed S lub.... może X, bo ceny podobne a tylne drzwi i tak mi są niepotrzebne, to moga być nawet jak skrzydła u Pegaza.
Ps Robią pod konkretne zamówienie i trwało to nawet szybciej niż w ofercie. Ładna zadbana dłoń niejakiej Tiny Q, ktora napisała maila...trzyma wolant . Ach ta wyobraźnia, w czasach wiktoriańskich to musiała być ona ogromną.

PS. Miły gest otrzymalem 20$ zwrotu czy to bonus/zapłata za reklamę? Dali to biorę i to za pochwalenie się tu, tą kierownicą. W tej konfiguracj to teraz kosztowała 451$.

Lubię wyzwania i opnie lubie wyrobić sobie sam. Bo to jak z elektrykami, najwięcej do powiedzenia "na nie" , mają Ci, co nie mają lub mieli, ale na chwilę.
Jestem ciekaw jak moje ~50 letnie nawyki jako kierowcy, oraz słynne/modn w tekstach jak botox w ustach , określenie- "pamięć mięśniowa" ( liczę tu na Alzheimera), będzie rugowana z moich zachowań? Alb nie! " Pasmatrim uwidim"
"JrP" nie obrażając Wacika (je.. ł ruskich pies

Last edited: