Otóż ruszyłem rano z montazem elektryki Trunka. Wszystko szlo gladko, do momentu wpięcia w prawym, słupku tylnym systemu. Generalnie wersja mało upierdliwa. nawet piny itp dali zapasowe Zestaw bogaty ale... Niestety.. Dupa
Rozebrałem auto i POLECAM 12V pod prawym siedzeniem tylnym.
Nie trzeba nawet niczego rozłączać, bo śruba chyba 12 (klucz 13), ma długi gwint na plusie i wystarczy np oczko z kablem i na to druga nakretka. tak więc strachu nie ma. Ale zasilanie wyłączyłem bez odpinania wysokiego napięcia, bo nie grzebałem przy istniejącej śrubie 12v.
Masa jest fajna po lewej stronie w bagazniku za obiciem
NIESTETY cos Chińczyk popiepszył wtyczki nie pasują. Akurat łatwo dostępne (za boczkiem prawym przy oparciu.
Wszystko zdejmujemy NA CHAMA mało elegancko, szarpiąc.
Korzyść jedyna to rozebrałem/ poznałem co i jak. MAM PLUS I MINUS mocny juz z kablem z bezpiecznikiem
Niestety czas upłynął by wszcząc spór i tylko napisałem, że może kabelek się da podmienic. Ale cienko to widzę, bo ilość pinów i przewodów też jest inna.
To co nie pasuje, to akurat wpięcie do systemu sterownika siłowników, bez tego kicha.
To wina że tesla zmienia się podprogowo.
Cóż trzeba będzie....KUPIĆ INNEGO
Errata : i tak sie stało. Innej firmy
Rozbieranie i składanie Tesli to pikuś. 3 godzinki jestem teraz w stanie to zrobić z kawą
PS
Będę teraz jeździł z rozbebeszonym bagażnikiem przez pewnie miesiąc, bo nie chce mi się składać
Dziwne, bo nie miałem wygłuszenia pod plastikiem klapy a z tego rocznika już było. To widocznie taki okres był wdrażania.
Na film ch pokazują masę przy subwooferze ale u mnie ona nie działała z tym plusem?!
Jeśli przyjdzie nowy zestaw, to pozostawię te siłowniki i co tam się da, bo te instalacje są podobne.