Akcesoria, które warto kupić do TESLI 3.

Michal

Moderator
HUD jeszcze ma jakiś sens, bo niby nie odrywasz wzroku od drogi. Niby, bo i tak odrywasz, ale trochę mniej, tylko masz to gówno cały czas przed oczami, więc obstawiam, że częściej, więc w sumie pewnie wyjdzie, że mniej patrzysz na drogę :p
Moim zdaniem Tesla powinna to dodać ale znając życie, jest jakiś debilny patent na to i użycie kosztuje worek kasy, a samemu nie można zrobić.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mam teraz CENTRALNIE i mogę różne rzeczy oglądac na tym pięknie widocznym nowym super ekranie .
Ale i tak patrzę na ten co mi Tesla dała .
Po prostu sie po tyym okresie prawie 3 lat przyzyczaiłem i kompletnie jesli chodzi o licznik kierunki itp jest mi to zbędne. Nie patrzę centralnie bo przeciez nawet nie siedzimy centralnie

Gadżet i tyle dla mania

slaveq

Pionier e-mobilności
Kiedyś nissan x-trail miał zegary umieszczone centralnie bo z badań wyszło, że to najbardziej ergonomiczne położenie. Jedyna przydatna informacja w czasie jazdy, która mogłaby być na takim centralnym wyświetlaczu to prędkość i może kierunkowskazy (pomijam nawigacje bo ta i tak w większości aut jest centralnie). Ostatnio jechałem autem z zegarami przed kierownicą i to było dziwne uczucie bo faktycznie jakby ruch oczami w dół był nienaturalny i jakbym tracił kontakt wzrokowy z drogą. Może kwestia przyzwyczajenia a może jest coś na rzeczy. Może od tylu lat ludzie jeżdżą z tymi zegarami, że się boją zmiany. Prędkość w rogu ekranu jest idealna dla mnie bo delikatny ruch oczami na skos i wiem ile jadę a jednocześnie mam wrażenie, że ogarniam drogę.

Bronek

Pionier e-mobilności
Cd Yoke. Zacznę chyba polecać? A ekranik to pal sześć co tam wyświetla. Widok cudo. Jazda luz do tego Yanosik i Google AA to cymes. Mogliby zrobić tylko moduł bez ekranu

Bronek

Pionier e-mobilności
AAuto chodzi po kablu

Mam kątowy wtyk gdzieś? A jest z boku bo pewnie ktoś by chcial swoje pliki z pena puszczać? Do tego się uwidocznił bo nagrywalem dzisiaj telefonem z ktorego idzie AA po tym kabelku
CarPlay jest bezprzewodowy.
Kupilem moduł co ma niby AA zrobić bezprzewodowe dalem 450zl i czekam na dostawę . Lipa czy nie to się okaże

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
przy okazji pożyczyłbym od Ciebie ciężarek by zobaczyć jak z nim się jeździ.
Ponieważ ciężarek przestał pasować i co prawda kształt yoke pozwala lepiej symulować np kolanem trzymanie kierownicy. A nawet to trzymanie staje się bardziej naturalne niż przy orginalnej kierownicy i nie jest bardzo męczące, to jednak chcę mieć ciężarek .
Przywyklem do dłubania i w nosie i w... .. I to obiema rękami na raz, więc wykorzystalem rękawiczkę po ŚP Teściowej, niech jeździ z nami. Była nieupierdliwa, to nie mam oporów by jej prawa ręka miała pieczę nad nami.
Kupiłem 1mm śrut ołowiany i wypełniłem nim rękawiczkę 430 g wystarczy. Zszyłem i jest na rzepie. Działa, nawet na odwroconej kierownicy nieźle wygląda.(górne zdjęcie)

20220820_194833-COLLAGE_copy_921x921.jpg

Odwrocony trapez. Ale nie wiem czy teraz bym go wolał?
Elipsa mi pasuje

tempFileForShare_20220822-081147_copy_842x559.jpg

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Kupilem kapselki do felg 18” i powiem wam ze to fajnie wyglada.

Attachments

• 17E9B3B3-E09C-4F2E-BE13-0E3260578060.jpeg
    17E9B3B3-E09C-4F2E-BE13-0E3260578060.jpeg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 118
  • CF58820F-DDAB-421F-9070-F77CEDB00215.jpeg
    CF58820F-DDAB-421F-9070-F77CEDB00215.jpeg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 111