Akcja na wymianę klocków w Performance?

Michal

Moderator
Ostatnio pokazuje mi się na ekranie symbol szczek hamulcowych na żółto. Pokazuje się a po jakimś czasie znika. Czy to chodzi właśnie o te klocki o których piszecie? Nie odczuwam pogorszenia hamowania ani żadnych niepokojących dźwięków.
Takie coś pojawia się jak nie ma pełnej regeneracji. W US mają wtedy dohamowanie hamulcami, żeby zmiana nie była odczuwalna dla kierowcy, ale u nas niestety tylko symbol się pojawia.

kamilthusz

Posiadacz elektryka
Czym jest to spowodowane? Temperatura, uślizgi przy hamowaniu? Kiedy nie ma regeneracji z powodu naładowania do 100% jest zielona kontrolka i komunikat. Z pomarańczową się nie spotkałem.

kiszony23

Zadomawiam się
Ostatnio pokazuje mi się na ekranie symbol szczek hamulcowych na żółto. Pokazuje się a po jakimś czasie znika. Czy to chodzi właśnie o te klocki o których piszecie? Nie odczuwam pogorszenia hamowania ani żadnych niepokojących dźwięków.
1735382500713.png

Michal

Moderator
Może zacznijmy od tego - jaki symbol się pojawia?

Michal

Moderator