Aktualizacje PowerUp

wemar

Fachowiec
Też mam Job1. Z tych ostatnich aktualizacji chyba najbardziej mi się podoba zmiana trybu wyświetlania tylnej kamery, która pozwala lepiej zobaczyć boczne sektory. Choć nie jestem pewien, czy wcześniej też tak nie było, tylko tego nie odkryłem :D Teraz zaintrygowało mnie "podkreślenie" kamery z podziałem na 3 odcinki, to kliknąłem i ... jest OK.

vwir

Pionier e-mobilności
No i odpaliłem PAAK. Generalnie usunąłem telefon jako klucz w aplikacji, odinstalowałem aplikację, zainstalowałem od nowa. No i w tym momencie podczas logowania aplikacja łaskawie mi powiedziała, że moje hasło nie spełnia nowych standardów bezpieczeństwa i żebym sobie je zmienił. Podejrzewam, że to od paczątku było problemem, tylko apka zamiast mi to powiedzieć to radośnie działała, ale z ograniczoną funkcjonalnością. Oczywiście jako iż usunąłem telefon jako klucz to musiałem go skonfigurować od nowa. Tak czy inaczej teraz już wszystko działa.

wemar

Fachowiec
Wczoraj 6.2.1, aktualizacje nabrały tempa.
Nie mogę się teraz doszukać zakładki z kontrolą bieżącego stanu naładowania, bez włączania "startera". Przedtem było to w ustawieniach>ładowanie, ale ta opcja zniknęła. :(

vwir

Pionier e-mobilności
Z tego co widzę to w ponad połowie aktualizacji jest tylko informacja, że to przygotowanie do czegoś w przyszłości. Tyle się już tego naskładało że gdy już ta przyszłość nastanie to nasze mustangi zaczną chyba latać.

miken

Zadomawiam się
Oo tak, to ciągle przygotowywanie nas na więcej... Na coś dużego... I znowu przygotowanie do jeszcze lepszych aktualizacji i do przyjmowania większych plików... Ja jestem już tak nakręcony tym oczekiwaniem, że hoho... A moje oczekiwania są tak wielkie, że... 🤤...

P.S.

Dzisiaj odebrałem samochód z serwisu (wymiana szklanego dachu, przedniej szyby i schowka na okulary) i zrobili mi stycznik z okazji akcji serwisowej... Najpierw powiedzieli ze go wymienili , a później okazało się, że go tylko zaktualizowali...

wemar

Fachowiec
Lakoniczność tych komunikatów jest irytująca. Mnie jednak nie ciekawi, co nowego wymyślili z funkcjonalności, bo auto ma być autem - jeździć, a nie wielofunkcyjnym tabletem. Bardzo mnie natomiast ciekawi, jakie wtopy zostały naprawione .... choć może ... jak oczy nie widzą, to rozumowi nie żal.

Z funkcjonalności, które chętnie bym zobaczył, to test żywotności baterii. W nowej instrukcji obsługi jeszcze dobitniej sugerują, że ładowanie DC nie jest mile widziane i najlepiej tylko AC. Wprawdzie po 55k km nie widzę spadku wydajności, ale przydałby się bardziej miarodajny test.

mind

Zadomawiam się
Mogliby poprawić choćby szacowanie zasięgu i dodać grzanie baterii (podobno ma być), jakieś statystyki zużycia w skali czasu i temperatury, jakaś ładna animacja zużycia/rekuperacji też by nie zaszkodziła, żeby nie trzeba było dodatkowych dżinksów podpinać i analizować na własną rękę - zdaje się że w tesli te statystyki są fajnie ogarnięte.