Aktualizacje PowerUp

miken

Zadomawiam się
Tak, w PU dla MY21 jeszcze jakieś ostatnie szlify. Chcieli wypuścić razem z MY22, ale jeszcze coś tam znaleźli i zmieniają... Monitoruję fora w kilku krajach, więc jak tylko wypatrzę coś więcej w temacie MY21 to dam znać. 😈🖖

mALEK

Pionier e-mobilności
no i jest komplecik . wpadlo 5.1.1. pozostaje sprawdzic wstepne grzanie baterii przed ladowaniem DC, bo niby to dodali.

mind

Zadomawiam się
U mnie 30X wpadło 4.2.2.2, które podobno dodało ikonę kamery w nagłówku w roczniku 2023, podczas gdy w aucie odebranym we wrześniu mam to od początku :)

kdldz

Zadomawiam się
Ja w weekend szykowałem sobie nowego laptopa i w ramach testowania FDRS wykupilem licencje na 1h (która działa zazwyczaj 2 dni wiec dobry deal :ninja:).

Mam Job1 2021 i zaaktualizowalem
- APIM (Sync4) jako pierwszy, z 23095 na 23159 - chyba pierwsza wersja z nowym interfejsem i przyciskiem kamerki, te przyciski wygladaja komicznie moim zdaniem
- potem weszło od razu nowe TCU
- potem kombo ABS, BECM, PCM, SOBDMA, SOBDMB, SOBDMC w jednym ciagu
- Na koniec zrobilem jeszcze modul RFA, czyli pewnie jakies nowe fixy do PaaK

Patrzylem na tego githuba i probowalem dopasowac to do wersji PowerUp, ale kurde oni te same moduly aktualizuja w kółko

Przed zaktualizacja bylem na 4.2.1.2 wiec
- APIM+TCU to pewnie 4.2.2.1
- Ta duza paczka modułow nie jest jeszcze w ogole wymieniona w zadym PU dla europy. 4.2.6 to niby recall ktory mialem juz wczesniej, wiec moze to 3.6.2 z podgrzewaniem baterii? :unsure:

Brakuje mi jakies opcji zeby dopasowac aktualizacje ktore robie do konkretnych PowerUp

Last edited:

mALEK

Pionier e-mobilności
23-PU1103-NAT-VCE. no i wpadla jakas smieciowa aktualizacja :confused: nie wiem czy cos ma poprawic w przyszlosci, ale obecnie wykasowalo mi ikonki stacji radiowych, zresetowala mi zbierany "trip" przez ponad 24kkm. znaki niby czyta, ale nie czyta. dobrze, ze cisnienie opon pokazuje poprawnie, bo czytalem, ze tez potrafi tutaj "zaszalac". no nic. zarlo, zarlo i zdechlo...czekam na poprawkie, poprawki

a4tech

Nowy na Forum
23-PU1103-NAT-VCE. no i wpadla jakas smieciowa aktualizacja :confused: nie wiem czy cos ma poprawic w przyszlosci, ale obecnie wykasowalo mi ikonki stacji radiowych, zresetowala mi zbierany "trip" przez ponad 24kkm. znaki niby czyta, ale nie czyta. dobrze, ze cisnienie opon pokazuje poprawnie, bo czytalem, ze tez potrafi tutaj "zaszalac". no nic. zarlo, zarlo i zdechlo...czekam na poprawkie, poprawki
Ogólnie nazwa / wersja update która podajesz nie ma sensu. Sprawdzić trzeba w PTS jaki masz build APIM'a... i tylko po VIN lub w Menu Testowym możesz to sprawdzić.

Ostatni jaki jest i ja np dostałem wczoraj to:

"FD02": "23291_PRODUCT.1049",
"FPN": "PU5T-14G682-EL",
"artifact_version": "23291_PRODUCT.1049",

Loga stacji radiowych wymagaja zmianych w ASBuild dla APIM i wrócą na swoje miejsce.