Aktualizacje PowerUp

mALEK

Pionier e-mobilności
zakladam, ze wpadla z OTA. - te z reki nie wyswietalaja sie chyba w apce, tylko te z OTA. auto nie bylo ruszane przez serwis do wczoraj. chyba, ze o czyms nie wiem :unsure:

mALEK

Pionier e-mobilności

6.14.0

wemar

Fachowiec
U mnie 9 listopada pojawiła się aktualizacja 24-PU-CLS-CFG, to właśnie po niej wywala androidauto z belki aplikacji i trzeba ponownie odpalać ją z menu domowego.

mALEK

Pionier e-mobilności
YT przetestowany przez 2h :cool: fajnie , ze mozna powiekszac ekran i zmieniac rozd/jakosc. pozostaje czekac na jakies netflixy i inne :unsure:

miken

Zadomawiam się
Ostatnio wyskoczyło mi na ekranie, że aktualizacja, która zainstalowała mi się we wrześniu, ta dot. modułów drzwi, nie zainstalowała się...

Po kontakcie z Fordem, dowiedziałem się, że ta konkretna jest zainstalowana, ale nie przeszła ta dot. Security Alert... A przed nią wpadła aktualizacja Synca... ale nie miałem zadnego powiadomienia o tym, na co Ford że w ich systemie jest inf. że miałem przez kilka miesięcy wyłączone automatyczne aktualizacje...

Na co ja, że przecież właśnie mi powiedzieli, że wtedy jak miałem wg nich wyłączone dostałem aktualizacje, a oni na to jak mantrę, że muszę mieć włączone aktualizacje automatyczne cały czas, bo przez to, że miałem wyłączone jestem do tyłu... Na co ja znowu że mam je włączone od ponad dwóch lat...

I najlepsze na koniec, po mojej uwadze, że trochę mają bajzel, bo ich system ma jakieś urojenia na temat stanu faktycznego, wysyłają aktualizacje poza godzinami ustalonymi w samochodzie, bo ten SYNC wg nich sync wpadł mi o 10.00 rano mimo ze mam ustawione na 1.00 w nocy... I w ogóle nie dostałem powiadomienia o tej aktualizacji... Poza tym wysyłają je bez ostrzeżenia i pozniej te aktualizacje kończą się niepowodzeniem, bo nie jesteśmy w stanie przygotować samochodu żeby spełniał wymagane minimum, jak choćby 82% naładowania aku. 12V... Więc co jesli samochód padnie podczas takiej wymuszonej przez nich aktualizacji? Kto pozniej pokryje koszty naprawy? Ponownego postawienia systemu?

I wtedy usłyszałem: aktualizacje nie są objęte gwarancją, więc jeśli któraś się nie powiedzie i samochód zostanie unieruchomiony to musi pan zgłosić się do serwisu na koszt własny...my nie ponosimy za to odpowiedzialności...

Serwis wycenił ręczna instalacje security alert na 690PLN... 🤪 albo mogę czekać i nie dostanę kolejnej... I tu znowu zonk, bo wpadła mi 6.8... 🤣

Burdel...

Kpina...

Najnowsze dyskusje