Aktualizacje PowerUp

mind

Zadomawiam się
Właśnie mi się instaluje rozpoznawanie znaków z automatycznym dostosowaniem prędkości. Straszy mnie, że może to trwać 140min :O
Wydawało mi się że ta funkcjonalność jest „od zawsze”, chyba że tylko samo czytanie znaków i ostrzeganie o przekroczeniu prędkości ?

miken

Zadomawiam się
Wydawało mi się że ta funkcjonalność jest „od zawsze”, chyba że tylko samo czytanie znaków i ostrzeganie o przekroczeniu prędkości ?
To jest aktualizacja tej funkcji... Inteligentniejsza wg Forda, bo teraz "widząc" ograniczenie prędkości samochód zwalnia przed sporo ograniczeniem, a nie po dojechaniu do niego... Tak więc dojeżdżasz do znaku z prędkością którą wskazuje.

Działa nieźle, pod warunkiem, że nie ma rozbieżności miedzy tym co jest na znaki a tym co ma w bazie danych map HERE... Albo czasami ma w bazie znak, którego już nie ma na drodze i potrafi na A1 zwolnić do 70km/h z czasów remontu... Mimo że można jechać 140...

vwir

Pionier e-mobilności
Taka aktualizacja wpadła mi wczoraj:

View attachment 26323

Teraz czekam na 10.1, które włącza ev routing w Mapach Google, którym daje dostęp do parametrów samochodu, tj. zużycie energii, SoC i innych...

W 10.1 powinniśmy dostać BlueCruise... 🤞
5 miesięcy po terminie... 🤪
Dostałem i ja. Jako iż irytuje mnie ten beznadziejny opis, to z ciekawości poszukałem anglojęzycznej wersji. No i oczywiście tam jest to dużo lepiej opisane:
1744953623557.jpeg

Czyli to podczas tłumaczenia ktoś dał ciała.

miken

Zadomawiam się
Dostałem i ja. Jako iż irytuje mnie ten beznadziejny opis, to z ciekawości poszukałem anglojęzycznej wersji. No i oczywiście tam jest to dużo lepiej opisane:
View attachment 27185

Czyli to podczas tłumaczenia ktoś dał ciała.
Heh, może tak być, chociaż niestety niekoniecznie... Amerykańskie wersje aktualizacji, o tym samym numerze, różnią się od tych europejskich... Na stronie ford.com jest stronka gdzie pokazuje Ci aktualizacje za ostatnie 90 dni i wg niej z tą aktualizacją która sprawia że tempomat adaptacyjny jest "inteligentniejszy" przyszedł nam BlueCruise... W europejskiej wersji opisu nie ma już o BlueCruise mowy, bo nie przyszedł oczywiście... 🙄

vwir

Pionier e-mobilności
Heh, może tak być, chociaż niestety niekoniecznie... Amerykańskie wersje aktualizacji, o tym samym numerze, różnią się od tych europejskich... Na stronie ford.com jest stronka gdzie pokazuje Ci aktualizacje za ostatnie 90 dni i wg niej z tą aktualizacją która sprawia że tempomat adaptacyjny jest "inteligentniejszy" przyszedł nam BlueCruise... W europejskiej wersji opisu nie ma już o BlueCruise mowy, bo nie przyszedł oczywiście... 🙄
No tak, racja. W wersji UK już brzmi bardziej "znajomo":
1744954753233.png

miken

Zadomawiam się
Wczoraj też dostałem 10.1.1 z dostępem Android Auto do SoC... Jest nowa aplikacja do uruchamiania ładowarek z ekranu samochodu o karaoke... Mapy i nawigacja Forda zostały zaktualizowane też... I chyba rozwiązali problem 1km/h na prędkościomierzu podczas postoju... 💪😉
View attachment 1000037209.jpg1000037212.jpg1000037213.jpg