Witam,
Przebrnąłem przez ten błotnisty wątek i przyznaje, że należy uruchomić taką funkcję edycji tematu podczas rozbudowywania się wątku aby nie byc zdziwionym co zawierają 22strony dyskusji

Mimo wszystko muszę sie pożalić do jakich wnioskow ja doszedlem i zadac na koncu pytanie.
Trasa jak nizej od poziomu 89% do 4% (85% baterii)
Predkosc stała autostrada, tempomat 115km/h
------------------------ Tesla ------- tessie
Dystans:----------- 369,2km ----367,49km
Zużyta energia----- 69,4kwh ---- 75,62kwh
Srednia----------------- 18,8kwh------ 20,48kwh
Kondycja baterii ------- 81,6kwh------- 88,5kwh
Degradacja baterii -----------16%---------- 8,8%
A pacjent to model x performace 2020 z przebiegiem 96,5tyś km, bateria niby 97kwh netto gdy nowa.
No i teraz pytanie. Gdzie jest prawda?
Jaka jest kondycja baterii, jaka degradacja? Wszystko zaczelo sie od fwgo ze tessie mowi 88kwh a ja nigdy ze wskazania tesli nie moglem tyle wyjechac na trasie bo bateria wskazywała 0%. To tylko jedna trasa ale nie wazne od pory roku i jazdy rozjazd jest taki sam od roku i 40tyś km. Zastanawia mnie jaka jest prawdziwa kondycja baterii. Bo jesli wg tessie to ok jak na ten przebieg styl jazdy przy tej mocy ale jesli wg tesli troche słabo to wygląda.
Dygresją, majac okazje uzytkować tm3 hl lg to niebo, a ziemna ze zużyciem w trasie. Moim x zeby zejsc ponizej 20/100 to bron boże jechac pod słońce bo zdezenia z fotonami maja wpływ 😉 i ni drydydy zejsc poniżej. Z tych 40tys km od kiedy mam auto tesla pokazuje 22,3kwh/100km
Pozdrawiam