Android auto bez kabla?

BartMINI

Nowy na Forum
Witam, nie da się podłączyć android auto/apple car play w samochodach KIA bez kabla, gdy jest nawigacja fabryczna. Jest urządzanie które bezprzewodowo może udostępniać Android auto na ekranie w KIA np. CarlinKit Tbox Plus CarPlay do Android / Apple

andrzejkla

Zadomawiam się
A czy serwis zna problem, który występuje w części samochodów, tzn zrywane połączenie AA po kablu.
Ponoć jest problem z portem USB i jego wymiana rozwiązuje problem.
Ale namówić serwis na wymianę, to już bardzo ciężko.

Lupus

Posiadacz elektryka
A czy serwis zna problem, który występuje w części samochodów, tzn zrywane połączenie AA po kablu.
Dziwna sytuacja, bo już kilka osób się na to skarżyło, ale nie u każdego jest ten problem. U mnie tego problemu nie było.

pbr

Posiadacz elektryka
U mnie poszło bez problemu i namawiania, przy akcji przywoławczej z Zombie Mode powiedziałem że nie działa, prawdzili zamówili kabel i tydzień później wymienili

garysek

Nowy na Forum
A dla tych, co by chcieli dodatkowo netflixa i inne streamingi, to na oficjalnej stronie carlinkit jest dostępna najnowsza wersja AI BOXa a13 8/128Gb za 159$ (626 PLN po obecnym kursie) z kodem promocyjnym.
Zakupiłem na Aliexpress za 577 zł. Co prawda miałem problem, żeby bezprzewodowo połączyć się z tym telefonem poprzez AndroidAuto, ale szczerze to nie przyłożyłem się do tego. Stwierdziłem, iż do niczego mi to niepotrzebne. Jako zestaw głośnomówiący działa, yanosik działa, radio internetowe działa, youtube działa, netflix działa, aplikacja, którą otwieram bramę działa - więc po co łączyć się tym z telefonem?
Dzięki za koncept...

Halisep

Posiadacz elektryka
Zakupiłem na Aliexpress za 577 zł. Co prawda miałem problem, żeby bezprzewodowo połączyć się z tym telefonem poprzez AndroidAuto...
Też miałem problem, bo telefon musiał być hotspotem dla tboxa, żeby tbox mógł udostępnić sieć wifi do telefonu. Trochę bez sensu. Dodatkowa dedykowana karta SIM do internetu do tboxa załatwiła sprawę.

Halisep

Posiadacz elektryka
I zapomniałem wspomnieć o najlepszej funkcji: można mieć włączoną nawigację producenta i mapy googla/abrp w tym samym czasie. Dzięki czemu można grzać baterię korzystając z lepszych map.

Arrczi

Fachowiec
Wyczyść port USB wykałaczką, powinno działać i nie rozłączać.