Do 1,5 bara na 18" kołach? Zalecane to jakoś 3,1-3,2, więc rozumiem spuścić do 2,7, ale przy 1,5 bałbym się uszkodzenia.A swoja droga, ktos z was probowal spuscic powietrze do 1,5bara i sie przejechac ?
Moze to takie zawieszenie jest ze wiecej przenosi z drogi, a upuszczenie powietrza do testu pozwoli oponom wiecej wybierac.
Zalecane 2.9!Do 1,5 bara na 18" kołach? Zalecane to jakoś 3,1-3,2, więc rozumiem spuścić do 2,7, ale przy 1,5 bałbym się uszkodzenia.
Ale tu chodzi o sprawdzenie… nic sie nie stanie jak chwile tak pojezdzisz.Do 1,5 bara na 18" kołach? Zalecane to jakoś 3,1-3,2, więc rozumiem spuścić do 2,7, ale przy 1,5 bałbym się uszkodzenia.
A to ciekawe. Ja też mam ten błąd ale większość osób tu twierdzi, że skoro jest tylko w menu serwisowym, powinniśmy to ignorować. Daj znać jak będzie po wymianie. Co do drgań, to u mnie są wyczuwalne, ale jak już tu gdzieś pisałem, przez pierwsze 3 miesięcę, kiedy miałem inne opony niż Micheliny, było idealnie.Model: Tesla model 3 highland LR
Rok produkcji: listopad 2023
Opony: michelin e-primacy
Felga: fabryczne tesli photon
Rozmiar felgi: 18"
Opis: drgania przez pierwsze kilkadziesiąt kilometrów, ustąpiły samoistnie. Po około 10k kilometrów błąd w menu serwisowym sugerujący wymianę SCCM (steering column control module) - zgłoszone do serwisie, zakwalifikowano wymianę SCCM.
U mnie wyskoczył komunikat o problemach ze wspomaganiem kierownicy (na ekranie „jazdy”), zrobiłem zdjęcie wysłałem do serwisu. Szczegóły sprawdzałem w menu serwisowym - sccm. Dodam, że wspomaganie cały czas działa. Jadę pod koniec czerwca - dam znać.A to ciekawe. Ja też mam ten błąd ale większość osób tu twierdzi, że skoro jest tylko w menu serwisowym, powinniśmy to ignorować. Daj znać jak będzie po wymianie. Co do drgań, to u mnie są wyczuwalne, ale jak już tu gdzieś pisałem, przez pierwsze 3 miesięcę, kiedy miałem inne opony niż Micheliny, było idealnie.
U mnie nie było informacji w czasie jazdy, tylko w menu serwisowym. Zauważyłeś drgania po pojawieniu się tego błędu?U mnie wyskoczył komunikat o problemach ze wspomaganiem kierownicy (na ekranie „jazdy”), zrobiłem zdjęcie wysłałem do serwisu. Szczegóły sprawdzałem w menu serwisowym - sccm. Dodam, że wspomaganie cały czas działa. Jadę pod koniec czerwca - dam znać.