Aplikacja mycitroen

Pawel_PS

Zadomawiam się
Pytanie odnośnie tej niedorobionej aplikacji. Jak pozbyć się komunikatu "Zapisano miejsce docelowe"? Raz podkusiło mnie, żeby przygotować trasę w aplikacji i od pół roku wyświetla się ten komunikat. Próbowałem usuwać w nawigacji samochodu, edytować w aplikacji, ale nic nie daje.

Attachments

• IMG_1383.png
    IMG_1383.png
    702,3 KB · Liczba wyświetleń: 13

GrzesiekK

Zadomawiam się
Wyeksportowałbym zapisane trasy i wyczyścił dane aplikacji i na nowo sparował z autem. Myślę że nic innego nie zadziała.
Kilka dni temu auto mi z apki wyleciało,próbowałem dodać na nowo i dostawałem przy tym garść błędów. Reset aplikacji pomógł.

Pawel_PS

Zadomawiam się
Dziękuję, tak zrobię. Myślałem, że może jest jakiś normalny sposób ;)

KrzysztofFly

Moderator
Pytanie odnośnie tej niedorobionej aplikacji. Jak pozbyć się komunikatu "Zapisano miejsce docelowe"? Raz podkusiło mnie, żeby przygotować trasę w aplikacji i od pół roku wyświetla się ten komunikat. Próbowałem usuwać w nawigacji samochodu, edytować w aplikacji, ale nic nie daje.
Ja kiedyś dawno temu w ramach testu również przygotowałem sobie trasę w aplikacji, jednak po podłączeniu telefonu z samochodem poprzez BT trasa ustawiła się w nawigacji, a w telefonie zniknęła. W sumie nigdy potem tej funkcji już nie używałem. Kwestia czy telefon z aplikacją łączysz w samochodzie przez BT czy Android Auto? Bo przy tej drugiej to nie działa, ewentualnie może spróbować ustawić inny cel i połączyć się przez BT, może coś w apce się zwiesiło.
Spróbuję testowo u siebie za chwilę w apce coś ustawić i przetestować ze swoim samochodem, najwyżej także będę miał ten komunikat u siebie, jeśli faktycznie coś skopali.

Pawel_PS

Zadomawiam się
Łączyłem się po BT, łączyłem po usb z Carplay, ale zawsze było tak samo i trasa wciąż była w aplikacji.

Wyeksportowałem trasy, odinstalowałem aplikację i po ponownym zainstalowaniu i podpięciu do konta mycitroen wreszcie nie ma "Zapisano miejsce docelowe".

KrzysztofFly

Moderator
Łączyłem się po BT, łączyłem po usb z Carplay, ale zawsze było tak samo i trasa wciąż była w aplikacji.

Wyeksportowałem trasy, odinstalowałem aplikację i po ponownym zainstalowaniu i podpięciu do konta mycitroen wreszcie nie ma "Zapisano miejsce docelowe".
Przed chwilą przetestowałem u siebie, co prawda ja mam aplikację na androidzie, jednak po pierwsze, przed przesłaniem trasy przez BT, mogłem ją bez najmniejszego problemu usunąć z aplikacji klikając "zamknij" i już mi się więcej aplikacji nie pojawiała, po drugie, po połączeniu z samochodem poprzez BT, trasa została przesłana do nawigacji i usunięta z aplikacji. Trasa nigdy nie jest przekazywana przez połączenie kablem AA i CP, tak samo jak dane w aplikacji aktualizują się tylko przy połączeniu telefonu z samochodem poprzez BT.
Wnioskuję więc, że prawdopodobnie jest jakiś problem z aplikacją na Iphone, nie wiem czy próbowałeś ustawić w aplikacji inną trasę, aby nadpisać tamtą i zobaczyć czy wtedy zniknie, kolejna rzecz to czy trasa była przesłana za pierwszym razem, a także czy była przesyłana do nawigacji samochodu przy kolejnych podłączeniach?
W sumie mam też Iphone, spróbuję jeszcze zobaczyć na nim co się stanie.

KrzysztofFly

Moderator
Więc jest chyba błąd w aplikacji na Iphone, u mnie stało się dokładnie to samo co u Ciebie, cały czas jest widoczny komunikat w aplikacji "zapisano miejsce docelowe", przy połączeniu telefonu z samochodem przez BT, za pierwszym razem przekazał cel do nawigacji, jednak nie usunął go z aplikacji, jednak przy kolejnych połączeniach już go nie przekazuje, niestety ale nie idzie go usunąć z aplikacji tak jak w wersji na Androida.
Przy okazji zauważyłem, że chyba coś kombinują z wyliczaniem trasy z uwzględnieniem ładowania samochodu (wydaje mi się, że jak testowałem tą funkcję ponad rok temu to nie było tej opcji), niestety na razie jeszcze ona nie działa (przynajmniej w Polsce)

KrzysztofFly

Moderator
Przy okazji zauważyłem, że chyba coś kombinują z wyliczaniem trasy z uwzględnieniem ładowania samochodu (wydaje mi się, że jak testowałem tą funkcję ponad rok temu to nie było tej opcji), niestety na razie jeszcze ona nie działa (przynajmniej w Polsce)
Poprawka, jednak działa ale oczywiście tak jakoś dziwnie jak wszystko w Stellantisach - bez problemu wyznaczy trasę z ładowaniami do Paryża i do Warszawy, jednak nie potrafi wyznaczyć takiej trasy do Krakowa i Zakopanego z mojej lokalizacji. Co ciekawe, pierwsze ładowanie w drodze do Paryża wyznaczył mi na Lidlu w Tarnowie Podgórnym koło Poznania, szacując je na 48 minut, ciekawe czy wiedzą o tym, że Lidl w większości lokalizacji poprzycinał moc ładowania do 20kW/h.

Last edited:

Pawel_PS

Zadomawiam się
Więc jest chyba błąd w aplikacji na Iphone, u mnie stało się dokładnie to samo co u Ciebie, cały czas jest widoczny komunikat w aplikacji "zapisano miejsce docelowe", przy połączeniu telefonu z samochodem przez BT, za pierwszym razem przekazał cel do nawigacji, jednak nie usunął go z aplikacji, jednak przy kolejnych połączeniach już go nie przekazuje, niestety ale nie idzie go usunąć z aplikacji tak jak w wersji na Androida.
Dziękuję za zgłębienie tematu. Napiszę do Citroena o problemie, aby naprawili problem.