Ktoś mu powiedział w salonie skody, że enyaq ładuje się 160 kW do 80%. Czy to jest prawda? Nie, to jest bzdura. Nie audi, nie etron jakiś, tylko skoda. Co Ty tu próbujesz udowadniać?
Tacy sprzedawcy psują rynek, bo na odpowiadają takich głupot ludziom, a potem taki człowiek albo kupi i się zawiedzie, albo nie kupi, ale będzie te bzdury przekazywał dalej...
Ostatnio gadałem z ludźmi, których sam trochę namówiłem do EV, ale oni kupili w sumie 3 Mercedesy. No i właśnie takie durnoty co im włożyli do głowy... Że im przejedzie auto na autostradzie 500 km... Że się naładuje w 15 minut... No nie dało się słuchać normalnie. Aż mi trochę głupio bylo, że ich namówiłem, bo raz gdzieś pojadą i będzie taki zawód, że kaplica później... Mówiłem, żeby brali Teslę, ale oni mają jakiegoś szwagra w Mercedesie czy coś i nie dało się przekonać, ale żeby takie bzdury ludziom opowiadać?
Bo jemu w aucie pokazuje 500 km zasięgu, to przecież przejedzie tyle 140 kmh...
Takie są właśnie realia jak człowiek nie mający pojęcia, kupi auto od dealera i później na sobie się dowie jak to naprawdę działa.