Autopilot i ręczna zmiana pasa

nabrU

Moderator

wxwx78

Zadomawiam się
Dobra, o S3XY myślę. Automatyczną zmianę biegów wyłączyłem bo i tak nie działało gdy poprawiałem zaparkowanie, jadąc przód/tył (z drobnymi korektami kierownicy).

Czy ten problem z nieprzełączaniem się na tempomat aktywny jest rozwiązany w S3XY Commander? Jeśli tak, to w jaki sposób? Bo nie planowałem zakupu, ale dla "poprawy" autopilota jestem skłonny zrobić zakup

nabrU

Moderator
A nie wiem czemu mi sie ...? To i tak nic , kiedyś pomyliłem imiona i to rano

To się chyba SKS nazywa ;) Nie ma się co martwić, mam tak samo czasami :ROFLMAO:

Bronek

Pionier e-mobilności
Ad pomyłki imion ... to "kochanie" , "skarbie " , itp Na początek dla treningu mówmy tak nawet do psa czy kota , znajomej ekspedientki , oczywiście i do żony itd
Ja Serbii nie lubię a muszę przez nia czasem przejeżdżać.
Bułgarię zaś mile wspominam z dawnych czasów

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Dobra, o S3XY myślę. Automatyczną zmianę biegów wyłączyłem bo i tak nie działało gdy poprawiałem zaparkowanie, jadąc przód/tył (z drobnymi korektami kierownicy).

Czy ten problem z nieprzełączaniem się na tempomat aktywny jest rozwiązany w S3XY Commander? Jeśli tak, to w jaki sposób? Bo nie planowałem zakupu, ale dla "poprawy" autopilota jestem skłonny zrobić zakup

Nie jest.

umcus

Pionier e-mobilności
Ja korzystam tylko z automatycznego wyboru kierunku jazdy po uruchomieniu. Prawie się nie myli. To od zawracania mnie irytuje, bo nie lubię kręcić kołami w miejscu i bardzo często nie zatrzymuję się do zmiany kierunku tylko zmieniam jak jeszcze jadę 1-3 km/h.
Tak, ale nie ;) Tzn. trzeba wyrzucić kierunek, dodać gazu (oczywiście ostrożnie, żeby nie wystrzelić jak rakieta), zmienić pas. Wtedy po zadanym czasie załącza się AP i można puścić gaz. Ja się do tego nie mogę przyzwyczaić.

Ja akurat commandera kupiłem dla automatycznego wyciszania dźwięków o przekroczeniu prędkości. A potem jeszcze mi się spodobał kick-down (bo jeżdżę na chillu) i kierunki na listwie ledowej.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Ja akurat commandera kupiłem dla automatycznego wyciszania dźwięków o przekroczeniu prędkości. A potem jeszcze mi się spodobał kick-down (bo jeżdżę na chillu) i kierunki na listwie ledowej.
Polecam jeszcze odblokowanie portu ładowania przy przytrzymaniu klamki. Super sprawa, nie trzeba sięgać po telefon czy wsiadać do środka żeby odblokować z ekranu.