Autopilot - rondo, kiepskie działanie na rondzie

danielm

Pionier e-mobilności
Bo to nie jest autopilot, nazwa jest bledna. To tempomat z utrzymaniem pasa ruchu.
Ostatnio byl filmik gdzies jak ktos w wielblada wjechal a auto nawet nie zwolnilo przed.
Nie bedzie aut ktore jezdza bez nadzoru, a juz ronda turbinowe to dopiero bedzie wesole jak zaczna to oprogramowywac :)
co to znaczy błędna nazwa? nazwa jest poprawna. rondo turbinowe to pikuś byle na nawigacji trasa była poprawnie wyznaczona

krzyss

Pionier e-mobilności
co to znaczy błędna nazwa? nazwa jest poprawna. rondo turbinowe to pikuś byle na nawigacji trasa była poprawnie wyznaczona
No dla mnie autopilot to taki co samodzielnie jedzie, a on nie pojedzie sam, bez nadzoru doprowadzi do wypadku. Dlatego wg mnie zle nazwany. Dla mnie to tempomat bardziej zaawansowany.

danielm

Pionier e-mobilności
No dla mnie autopilot to taki co samodzielnie jedzie, a on nie pojedzie sam, bez nadzoru doprowadzi do wypadku. Dlatego wg mnie zle nazwany. Dla mnie to tempomat bardziej zaawansowany.
a samochód to sam chodzi? tesla samodzielnie jedzie, ale nie we wszystkich przypadkach. jutro jade z bydgoszczy do poznania. ze 175km trasy autopilotem spokojnie przejadę 150km

krzyss

Pionier e-mobilności
a samochód to sam chodzi? tesla samodzielnie jedzie, ale nie we wszystkich przypadkach. jutro jade z bydgoszczy do poznania. ze 175km trasy autopilotem spokojnie przejadę 150km
Uwazaj na wielblady ;)
I policz ile razy sie wylaczy albo bedzie wymagal od Ciebie reakcji.

ciastek

Pionier e-mobilności
No dla mnie autopilot to taki co samodzielnie jedzie, a on nie pojedzie sam, bez nadzoru doprowadzi do wypadku. Dlatego wg mnie zle nazwany.
A samolot z autopilotem sam lata? Może Twoje zrozumienie określenia "autopilot" jest złe?
Dla mnie to tempomat bardziej zaawansowany.
Jedno drugiego nie wyklucza.
Jeśli już mamy po czymś jechać, niech będzie to określenie FSD, proszę. Na wzgórzu autopilotowym jestem gotów umrzeć. :D

krzyss

Pionier e-mobilności
jeżdze od 2 lat, wyłączeń nie przewiduje, jedyne co mnie ciekawi to przejście z obwodnicy bydgoszczy do ekspresówki na s5 bo tego jeszcze nia ma na mapie
Ja jezdze 9 miesiecy i juz trzy razy mialem nagle wylaczenie pikanie i czerwony ekran.
Zawalu mozna dostac. A jak jade prawym pasem na autostradzie i z prawej dolaczaja sie inne pojazdy to zawsze mocniejsze bicie serca.

krzyss

Pionier e-mobilności
A samolot z autopilotem sam lata? Może Twoje zrozumienie określenia "autopilot" jest złe?

Jedno drugiego nie wyklucza.
Jeśli już mamy po czymś jechać, niech będzie to określenie FSD, proszę. Na wzgórzu autopilotowym jestem gotów umrzeć. :D
Mozliwe ze ja zle rozumiem pojecie autopilota.
Chcialbym cos co jest nie omylne, ktore nagle nie hamuje. Jak zobaczy auto na poboczu to albo da jasny komunikat ze mam przejac wladze albo samo go ominie.
Takie ktore w korku na bedzie umialo poprawnie samo ruszyc podjechac i sie zatrzymac, i znow ruszyc. Zrobi to przyjemnie i plynnie.
Jedyne do czego w tesli nie moge sie przyczepic to perfekcyjna jazda miedzy liniami, inne marki zawsze gdzies tam minimalnie plywaja.

Ja sporo jezdzilem innymi markami, mercedes czy BMW w podstawowych zastosowaniach duzo nie odbiegaja. Wiele oczekiwalem od tesli, jest fajnie ale zdecydowanie minusow jest zbyt duzo. Ale ciagle lubie sluchac tych bajek jak to tesla bedzie jezdzic sama… szkoda tylko ze tego nie dozyjemy. Predzej zabronia samochodow :)