Dorzucę swoje trzy grosze, też mam bmw i użytkuje je od wielu lat, i teslą jeżdżę trochę od roku. Generalnie zgadzam się z
@ducarider że w bmw wykrywanie ręki na kierownicy jest zrobione o niebo lepiej niż w tesli. Można odkopać moje pierwsze posty na tym forum, od razu o tym pisałem, że kierownica wymaga za dużego oporu/siły czy jak to zwał. Jak ktoś nie jeździł bmw to będzie to ciężko wytłumaczyć, ja bardzo dobrze rozumiem co ma
@ducarider na myśli. Tesla to dobre auto ale naprawdę są rzeczy które inne marki mają dużo lepiej zrobione.
@Michal obejrzałem kawałek Twojego filmu, widzę że ściskasz ręką kierowcę, nie wiem, ciężko ocenić po filmie, ale proponuję test, włącz auto pilot tesli, zdejmij ręce z kierowcy i jak wyświetli się komunikat, że trzeba położyć ręce na kierowcy to dotknij lekko kierowcę palcem wskazującym, w bmw to już wystarczy i komunikat się wyłącza. Ja jak jadę na "autopilocie" w bmw to lubię lewą rękę mieć opartą na drzwiach i tylko lekko od dołu opierać 4 palce od spodu kierownicy na niej, nawet nie muszę jej obejmować ani mocno naciskać wystarczy, że palce lekko dotykają kierowcy i auto jedzie i nie marudzi, że nie mam rąk na kierowcy. Tak jak jeżdżę bmw, nie umiem teslą tak jechać, dla mnie za dużego oporu kierownica wymaga i generalnie przestałem jeździć na "autopilocie" tesli.