Awaria - kamery i inne

nabrU

Moderator
To może inaczej. Jaki jest sens pisania o tematach nie związanych z głównym wątkiem dla przypomnienia: awaria komputerów w tesli. Kilka stron pisania o toyocie itd.

Moderacja nad tym pracuje ;)

Ja2nek

Zadomawiam się
To może inaczej. Jaki jest sens pisania o tematach nie związanych z głównym wątkiem dla przypomnienia: awaria komputerów w tesli. Kilka stron pisania o toyocie itd.

Z newsów jakie mam z serwisu tesli, ruszyły zaproszenia na wymianę komputera. Moje oczekiwanie od 12 listopada kończy się 22 stycznia.
U mnie podobnie, zgłoszenie mam z 18.11 a wizytę umówioną na 20.01, zapewnili że komponenty potrzebne do naprawy mają już na miejscu i powinno to zająć max 1 dzień roboczy.... zobaczymy za tydzień...

nabrU

Moderator
Jak ktoś chce pogadać o Toyocie i Tesli Model 3 zapraszam tutaj:

Przemmo

Posiadacz elektryka
Pobędziesz dłużej na tym forum, to zauważysz, że bardzo mało jest wątków z wpisami "na temat". 😉

Jestem na różnych forach od ponad 20 lat i to jest standard, po prostu nasze myśli nie są tak sztucznie uporządkowane jak jakieś wątki 😉

W dłuższej perspektywie to nie przeszkadza, właściciel ma większy ruch a my trochę dodatkowych emocji 😁

Mnie bardziej drażni powtarzanie non stop tych samych pytań zamiast używanie wyszukiwania, bo to już czyste lenistwo i brak szacunku dla społeczności.

mk2207

Zadomawiam się
Pacjent: TMY LR AWD 24Q1
Ver. 2024.45.32.1

Objawy: po porannym uruchomieniu widok z kamer raz się pojawiał a raz znikał - po wymuszeniu widoku z kamer. Na wstecznym brak obrazu. Przy wrzuconych kierunkach również czarno. Temperatura na wyświetlaczu -6, a rzeczywista była koło 0.

Restart z rolek i kamery wróciły. Ale co ciekawe po kilku godzinach postoju i uruchomieniu auta czarny ekran i samoistny restart - bez używania rolek. Taki restart mam drugi raz od zakupu.

Od jakiegoś czasu mam problem z rejestratorem. Nie działała po postoju. Wyjęcie i włożenie pendrive nic nie daje. Dopiero restart pomaga, ale dodatkowo jeszcze trzeba pendrive wyjąć i włożyć ponownie. Inne pendrive to samo. Zaczęło się tak dziać jak temperatura spadła, czyli na jesieni. Ale taki problem z kamerami to dopiero dzisiaj pierwszy raz.

Zgłoszone ma serwis

1000018839.jpg

mk2207

Zadomawiam się
Pacjent: TMY LR AWD 24Q1
Ver. 2024.45.32.1

Objawy: po porannym uruchomieniu widok z kamer raz się pojawiał a raz znikał - po wymuszeniu widoku z kamer. Na wstecznym brak obrazu. Przy wrzuconych kierunkach również czarno. Temperatura na wyświetlaczu -6, a rzeczywista była koło 0.

Restart z rolek i kamery wróciły. Ale co ciekawe po kilku godzinach postoju i uruchomieniu auta czarny ekran i samoistny restart - bez używania rolek. Taki restart mam drugi raz od zakupu.

Od jakiegoś czasu mam problem z rejestratorem. Nie działała po postoju. Wyjęcie i włożenie pendrive nic nie daje. Dopiero restart pomaga, ale dodatkowo jeszcze trzeba pendrive wyjąć i włożyć ponownie. Inne pendrive to samo. Zaczęło się tak dziać jak temperatura spadła, czyli na jesieni. Ale taki problem z kamerami to dopiero dzisiaj pierwszy raz.

Zgłoszone ma serwis

View attachment 23834
Update:
Kamery jak na razie działają, ale czasem po dłuższym postoju nadal mam samowolne restarty komputera. Trochę to wkurzające...bo zanim się uruchomi to ciężko jechać z czarnym ekranem😁
Dzisiaj doszła kolejna przypadłość - głośna praca wentylatora wentylacji. Na zewnątrz słychać go jakby miał zaraz wyzionąć ducha.
Dodatkowo alert serwisowy jak na fotce, ktoś się spotkał?
Zgłoszone w apce. Czekam na diagnozę serwisu, ale wstępnie wizyta za 2 tygodnie.

Attachments

• IMG_20250120_075737.jpg
    IMG_20250120_075737.jpg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 40

nabrU

Moderator
Nie fajnie to czytać w godzinę zamówienia Highlanda...

Skasuj zamówienie i zamów ponownie. :ROFLMAO:
Pewnie użyłeś nie mojego referrala dlatego nie przeszedł :p