Awaria ładowarki 11kW

Halczyn

Zadomawiam się
😢 U mnie już po rozszerzonej gwarancji. Czyli takie auto musi być non stop na gwarancji. Takie miały być proste naprawy w razie co.
Jakie miałeś objawy padniętej ładowarki?

Halczyn

Zadomawiam się
w serwisie głupia śrubka kosztuje worek monet. Mało to już rozbitków i części używanych?
Gdyby samochód był moją własnością i miałbym to naprawić na własny koszt to na pewno nie wydalbym na to 15k

nnnnn

Pionier e-mobilności
Gdyby samochód był moją własnością i miałbym to naprawić na własny koszt to na pewno nie wydalbym na to 15k
A jeśli nie jest Twoją własnością to bierzesz gwarancję/ubezpieczenie cokolwiek co pozwoli zabezpieczyć się przed kosztownymi awariami. Po gwarancji prywatne samochody mało kto serwisuje w ASO co nie jest niczym złym jeśli ma się dobrego mechanika.

Czy to BEV czy ICE raczej nie wiele osób naprawia i kupuje części w ASO dlatego też mocno irytuje mnie podawanie cen (=straszenie cenami) z ASO. Jak w TDIku zatrze się turbina czy coś innego to nie idą do ASO tylko regeneracja albo używka.

krzyss

Pionier e-mobilności
A jeśli nie jest Twoją własnością to bierzesz gwarancję/ubezpieczenie cokolwiek co pozwoli zabezpieczyć się przed kosztownymi awariami. Po gwarancji prywatne samochody mało kto serwisuje w ASO co nie jest niczym złym jeśli ma się dobrego mechanika.

Czy to BEV czy ICE raczej nie wiele osób naprawia i kupuje części w ASO dlatego też mocno irytuje mnie podawanie cen (=straszenie cenami) z ASO. Jak w TDIku zatrze się turbina czy coś innego to nie idą do ASO tylko regeneracja albo używka.
Tylko jeszcze nikt nie robi zamiennikow, a pada wiekszosc ladowarek 3f wiec kupowanie uzywki to tez slaby interes.
ASO zwyczajnie zarabia sobie na tych czesciach 500%

nnnnn

Pionier e-mobilności
Tylko jeszcze nikt nie robi zamiennikow, a pada wiekszosc ladowarek 3f wiec kupowanie uzywki to tez slaby interes.
ASO zwyczajnie zarabia sobie na tych czesciach 500%
Nie chce mi się wierzyć że taka ładowarka jest monolitem i nie da się tego naprawić. Zakładam że są już zakłady specjalizujące się w tym. A po drugie jeśli jest to takie powszechne, może należałoby zgłosić do UOKiK aby producent przeprowadził akcję serwisową.

GrzesiekK

Zadomawiam się
Numer felernej ładowarki to 9842660480. Nie ma informacji co się popsuło - nie działa. Serwis ma nową za 15 kPLN :) ale szuka rozwiązania aby to tyle nie kosztowało. Póki co czekam na pozytywne rozstrzygnięcie.
Szukam informacji o producencie Mahle. Oni maja doświadczenie w produkcji elementów mechanicznych silnikow. Znajduję w necie informacje o produkcji części elektronicznych od 2019 roku.

Last edited:

LPGczyEV

Zadomawiam się
Hej. jest ciekawy film na YT z podsumowaniem usterek po 90k km w e-208 i co ciekawe też pada tam kwota ok 15k PLN (3600 eur) za OBC (on board charger). dwukrotna wymiana przy tym przebiegu. tytuł filmu: 18 minuta lista usterek

Peugeot e-208 (2020) long-term review 90,000km​

warto poczytać komentarze. ASO nie naprawia modułow, tylko je wymienia a zamienników brak.