Cena taką bo zapewne policzyli sobie wymianę całej wiązki a to potrafi zająć sporo roboczogodzin (w zależności od tego jak ona biegnie w samochodzie). Natomiast jeśli jest problem przy samej złącze to ogarnięty elektryk samochodowy powinien sobie poradzić za ułamek tej kwoty naprawiając kostkę a nie wymieniając wiązkę. ASO może jednak nie mieć zgody na taką naprawę jeśli producent przewiduje tylko wymianę.Mam I-Pace ev400. Po 14.500 km uszkodziła się wiązka elektryczna. W złączce odpadł jeden cienki kabelek. Wymianę wyceniono na 12tyś zł. Miałem inne drogie samochody i nigdy takiej awarii nie miałem. Czy u was takie rzeczy się zdarzyły w Jaguarze.
Janusz
2% wartości samochodu więc nie taki dramat jak na darcie całej wiązki, tego na pewno nie wymienią "częściowo".Mam I-Pace ev400. Po 14.500 km uszkodziła się wiązka elektryczna. W złączce odpadł jeden cienki kabelek. Wymianę wyceniono na 12tyś zł. Miałem inne drogie samochody i nigdy takiej awarii nie miałem. Czy u was takie rzeczy się zdarzyły w Jaguarze.
Janusz
Tak, szukali przyczyny przez 3 tygodnie za 6T złotych, aby wymienić wiązkę za 200 zł... obłamany żołty kabelek od wiązki przedniego silnikaMam I-Pace ev400. Po 14.500 km uszkodziła się wiązka elektryczna. W złączce odpadł jeden cienki kabelek. Wymianę wyceniono na 12tyś zł. Miałem inne drogie samochody i nigdy takiej awarii nie miałem. Czy u was takie rzeczy się zdarzyły w Jaguarze.
Janusz
ale I-pace jest poziom wyżej.