Będę chyba kupował przyczepę kempingową lekką do ev ?

Michal

Moderator
Wracając do tematu wątku:

Bronek

Pionier e-mobilności
Niewiadowka robi też czysto elektryczną czepkę. Trzeba jednak poczekać na samochody ev z wyjsciem 230v o mocy minium np 6 kW.
Inaczej bez kempingu się nie za bardzo da na samym prądzie, bez gazu itd. Nawet lodówka wtedy szybko padnie bez innych dodatków (dla jasnosci one pracują na gaz/12v/230v) Zreszta teraz często , są montowane lodówki tylko elektryczne - kompresorowe, bo ich sprawność się zwiększyła i akumulatory zmieniły

Solary 500-1000wat, do tego ogniwo paliwowe, lekkie np 200- 300Ah akumulatory Lifepo4, gaz, a w rezerwie agregat na niego . To mając mogę w np przyczepie żyć obecnie w lesie. Ale gdyby np Tesla miała wyjscie 230v o slusznej mocy, to zostawił bym jedynie solary.
Myślę , że to się pojawi i jako samoróbki i normalnie w sprzedaży w różnych wariantach, bo każdy ma inne potrzeby i styl wypoczywania.

Last edited:

p0li

Pionier e-mobilności
Wracając do tematu wątku:
pebble to ja mialem zegarek - nie wiedzialem ze przezucili sie na czyczepki o_O

wojtkow

Pionier e-mobilności
pebble to ja mialem zegarek - nie wiedzialem ze przezucili sie na czyczepki o_O
Też go miałem - jeden z pierwszych sensownych smartwatchy, do tego z e-ink i w miarę otwartym systemem.
Natomiast nie sądzę, żeby to miało coś wspólnego z firmą od zegarka - ona po bankructwie była sprzedawana, więc nawet jak marka jest ta sama, to IMO tylko trademark odkupiony od jakiś wierzycieli Pebble.

ypl

Pionier e-mobilności
Atari 65XE to moje dzieciństwo, najlepsze lata życia ;)

ypl

Pionier e-mobilności
Na Atari uczyłem się programować, dzisiaj dzięki temu jeżdżę Teslą ;) (ale grać też grałem :D)
Też zaczynałem na atari programować, w basicu, to były magiczne czasy, teraz to już nie ma takich czasów 🤣