Błąd ładowania w czasie jazdy.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
jak cie to pocieszy to w .de wcale nie jest lepiej - jest chyba 5-8 aktywnych użytkowników
z drugiej strony nie za bardzo jest o czym pisać, auto działa, nic nie odpada, nic nie dymi, jeździ jak jeździ i tyle :)

3 najbardziej aktywne wątki to:
- zamówiłem, czekam, jeszcze ie dostałem
- jakie opony na zimę
- które dywaniki gumowe
Haha. Jak się robi „trasę” dookoła komina to ciężko coś zepsuć😉

p0li

Pionier e-mobilności
Haha. Jak się robi „trasę” dookoła komina to ciężko coś zepsuć😉
wytłumacz swój tok myślenia bo nie widzę różnicy między kilometrem wokół komina a kilometrem trasy

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Stąd tyle „narzekań” na niedomagania, że większość użytkowników Tesli robi tymi autami porządne kilometry. Ja sam w 2 tygodnie po odbiorze zrobiłem 5tys. km.
i w Polsce i np w Niemczech co kawałek widać tesle. Szczerze citroena jeszcze nie miałem przyjemności zobaczyć. Jak dobijesz do 100kkm (zakładam, że masz nowe auto) to oceń niedomagania i awaryjność. Jeśli oczywiście uda Ci się taki przebieg osiągnąć😉

p0li

Pionier e-mobilności
ja te robię 2x więcej kilometrów niż ICE głównie dla zabawy (aczkolwiek przy obecnym poziomie cen paliw to i koszty są atrakcyjne) i też pierwsze dwa tygodnie nabiłem ok 3000km w okół komina i na dłuższe trasy

z tym że bardziej widać tesle niż inne citroena - też masz rację - ale to moze w .pl - w .de inne marki są bardziej widoczne - dużo ID.x czy koreańczyków, czasem jakieś audi czy porsche
w polsce podczas 2 tygodni w wakacje spotkałem 4 elektryki (a kręciłem się po warszawie i potem kierynek bydgoszcz i dalej na szczecin) z czego 2 tesle (jedna z litwy), fiata 600 i zoe

co do 100km przebiegu raczej będzie to niemożliwe bo mam leasing na 3 lata i na 60 tys sumarycznie, ale z drugiej strony nie przypominam siobie żeby któryś z kolegów skarżących się na teslę na tym forum miał auto z takim przebiegiem - raczej wszystkie auta były z monimalnymi przebiegami a niektóre jeszcze w salonie miały niedomagania
ale nie chce mi się ponownie kręcić burzy w szklance wody - od tego są lokalni Kargul i Pawlak - niech tam każdy sobie w tej swojej banieczce siedzi i swoje piórka chwali

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Zmierzam do tego, że większość elektryków to tesla (przynajmniej tutaj) wiec i więcej narzekań będzie bo jest więcej użytkowników. Z drugiej strony im późniejsza produkcja tym gównoburza cichnie bo jakość jest lepsza. Pełno pytań (w tym także moje) dotyczy tego co zaobserwowaliśmy z samochodem - typu dym spod auta itp. Pytamy tutaj bo szybciej, i pewnie ktoś się z tym już spotkał - od tego jest forum. Jakby citroen miał tylu użytkowników co tesla byłoby jeszcze ciekawiej😀

Michal

Moderator
w polsce podczas 2 tygodni w wakacje spotkałem 4 elektryki
Na puławskiej ostatnio regularnie spotykam elektryki, ostatnio stałem na światłach z trzema w okolicy (Zoe, Kodiak i inna Tesla :) )

niech tam każdy sobie w tej swojej banieczce siedzi i swoje piórka chwali
No to po co się zaczynasz :) Co jakiś czas ktoś z nie Teslą wchodzi na forum o Tesla i ze swoim cwaniackim uśmieszkiem pisze coś w stylu:
potem forum żeby poczytać na co dziś narzekają koledzy z teslami
Taka trochę wrednota wyłazi co? Żeby nie napisać polaczkowanie, bo nie lubię tego słowa...
Ja nie wchodzę na forum Golfa i nie nabijam się, że im tam auta zjadają litr oleju na 10 000 km i to jest dla nich normalka. W dupie to mam i nie zamierzam tym bardziej obrażać tutaj Citroenów, choć one też mają swoje znane wady. Próbowałem nawet poszukać jakiegoś forum użytkowników C4 III - już nawet nie eC4, tylko ogólnie C4 i znajduję tylko jakiej pojedyncze wpisy o czymkolwiek.
Tak jak Ciebie bawią te nasze problemy, to mnie bawi kompletny brak zainteresowania EV innymi niż Tesla i kompletny brak społeczności wokół innych aut.

Jak ktoś kupował Teslę w PL, to miał świadomość, że serwis jest tylko w Warszawie i raczej długo tak pozostanie. To oznacza, że jak Tobie coś tam się poluzuje w np. Słupsku, to z nudów nawet podjedziesz gdzieś do salonu, żeby sobie rąk nie brudzić, a ktoś z Teslą musiałby zaplanować cały dzień na wycieczkę, więc nie chce im się i kombinują sami. Ale to jest coś na co się pisali kupując to auto i w większości przypadków pewnie już nie kupią innej marki, nawet mimo tej oczywistej upierdliwości.
Do tego moim zdaniem koledzy z teslami narzekają bo im zależy na swoich samochodach. Ja przed Teslą kompletnie nie interesowałem się czym jeżdżę - dopóki nie była to grupa VW albo inna marka będąca częścią kartelu trującego świat. Czy mi coś skrzypiało, piszczało, czy cokolwiek innego działo by się z autem, nie interesowało mnie to, bo kompletnie mi nie zależało - pojazd służył do przemieszczania.
Dopiero odkąd mam Teslę poczułem, co to znaczy uwielbiać swój samochód. Naprawdę, nie wyobrażam sobie żeby zależało mi na jakiejkolwiek innej marce niż Tesla, bo na pewno na żadne inne auto nie wydał bym więcej niż powiedzmy 150k - moim zdaniem nie są tego warte.

Bronek

Pionier e-mobilności
Jak to nazywają? Fanbojstwo?
No to kurde jezdem fan boyem a moja żona, to tak bardziej morsko " zabawna boja" Zresztą nieźle się buja jak swoj wiek w tej Tesli.
Takim samochodem o wielorakim wizerunku (sedan, emerycki, tradycyjny wygląd, sportowe prowadzenie i osiągi, duperele medialne, jajca dla zabawy, ciągła zmiana funkcji, ascetyczność ergonomia , innosć interakcyjnozc"... Itd) sie nie spotkalem.
Ale można to porównać np do koparki, bo to też fajna zabawka (jak ktoś kto tym kopał, to zrozumie o co kaman. Też do kampera ze wzgl. jw i do tego można tam zrobic kupę, oczywiście wczesniej pierdząc w Tesli. ..

No i wiadomo jak wyjdziesz do klubu z niezłą laską, to masz pozamiatane w towarzystwie.
Ps zawsze fajne zabawki sie psuly, tylko drewniane klocki byly niezniszczalne

Last edited:

p0li

Pionier e-mobilności
No to po co się zaczynasz :) Co jakiś czas ktoś z nie Teslą wchodzi na forum o Tesla i ze swoim cwaniackim uśmieszkiem pisze coś w stylu:
to nie jest forum tesli tylko samochodów elektrycznych - tesla ztcw ma swoje osobne forum i tam nie wchodzę - może tam piszcie o problemach a tu tylko pozytywne wiadomości wtedy nie będzie sytuacji że przez tydzień 90% wiadomości jakie mogę tu przeczytać to narzekania na tesle

chciałbym więcej poczytać o ciekawych wyprawach, spotkaniach itd jak niektórzy koledzy tu piszą swoje relacje z wypraw - i o takie forum walczyłem (no dobra - przesadzam z tą walką)

Taka trochę wrednota wyłazi co? Żeby nie napisać polaczkowanie, bo nie lubię tego słowa...
no nie_ znamy się od lat i możesz bezbłędnie ocenić moją psychikę - a może po prostu jak brakuje argumentów to zaczynają się wycieczki osobiste? a może przed oczernianiem kogoś popatrz w lustro czy napewno już nie przekroczyłeś linii bezkrytycznego fanbojstwa?
Ja nie wchodzę na forum Golfa i nie nabijam się, że im tam auta zjadają litr oleju na 10 000 km i to jest dla nich normalka. W dupie to mam i nie zamierzam tym bardziej obrażać tutaj Citroenów, choć one też mają swoje znane wady. Próbowałem nawet poszukać jakiegoś forum użytkowników C4 III - już nawet nie eC4, tylko ogólnie C4 i znajduję tylko jakiej pojedyncze wpisy o czymkolwiek.
ja też nie, podobnie jak nie wchodze na forum tesli - ale tu wchodze na forum samochody elektryczne i chciałbym poczytać o czymś innym niż żale teslowców
Dopiero odkąd mam Teslę poczułem, co to znaczy uwielbiać swój samochód.

hmm - to już jest niezdrowe - ale to tylko moje zdanie - samochód obojętnie jakiej marki to tylko przedmiot
zbytnie przywiazanie czy antropmorfizacja pachnie jednostką chorobową

poochaty

Posiadacz elektryka
Jeszcze trochę wody upłynie w Polsce zanim na forach zacznie się rzeczowa dyskusja bez podtekstów, uszczypliwości i cwaniakowania. Patrząc na resztę Europy (dla wielu Europa to przede wszystkim Niemcy, ja piszę też o krajach od Portugalii po Finlandię) jesteśmy spóźnieni w wielu branżach tak o jedno pokolenie ok 20-25 lat. W branży pisania z dystansem na forach też. Piszę to z wielką przykrością jako Polak z krwi i kości.

Najnowsze dyskusje