consigliero
Pionier e-mobilności
Osobiście nawet nie wierzyłem że coś z tych dopłat wyjdzie, a że nam się uda załapać, tego to nawet nie brałem pod uwagę. Fajnie jest mieć elektryka i używać go tak długo jak to będzie możliwe, ale biznes samochodowy jest napędzany według innego schematu. Masz wymieniać, a producent zrobi aby nas do tego przymusić. Floty kupują dużo i pod ich dyktando upraszcza się serwis , bo dla floty każda wizyta w serwisie to kłopot logistyczny i kasa, stąd auta które mają wymiany oleju po minimum 30 tys km, gdy auto idzie do ludzi, tam lobby wymieniaczy twierdzi im częściej tym lepiej . Można jeździć długo pojazdem ale zaczynamy być obciążeniem bo nie kupujemy nowego pojazdu, a producent inwestuje kolosalne środki abyśmy tak postępowali. Gdy jakieś 5 lat po zakupie motocykla spotkałem pracownika BMW na złocie w GaPa, to na moją odpowiedź na jego pytanie, czym teraz jeżdżę, gdy usłyszał że tym samym, był bardzo zawiedziony. Powiedział że nie daję mu zarobić na jego pensję i nie było to było to żartobliwe powiedzenie . Moim zdaniem dąży się do tego aby ludziom uprzykrzyć indywidualny transport.
Last edited: